Τα 4 λάθη που κάνετε και δεν χάνετε κιλά
Τα 4 λάθη που κάνετε και δεν χάνετε κιλά


Αυτές οι παγίδες σαμποτάρουν την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Όλοι γνωρίζουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους, όπως είναι η παράκαμψη πρωινού, οι ακραίες δίαιτες, τα τσιμπολογήματα κ.α. Όμως υπάρχουν και μερικά λάθη που δεν είναι τόσο γνωστά και που σχεδόν όλοι κάνουν. Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τις παγίδες.

Λέτε στον εαυτό σας ότι είστε σε δίαιτα

Όταν θέλετε να χάσετε κιλά ταυτόχρονα σκέφτεστε ότι βρίσκεστε σε δίαιτα. Ωστόσο αυτή η λέξη μπορεί να σας στείλει σε λάθος μονοπάτι. Και τι εννοώ με αυτό; Εάν αντιμετωπίζετε την απώλεια βάρους σαν κάτι αναγκαστικό που θα σας υποχρεώσει να στερηθείτε όλες τις αγαπημένες σας τροφές, το πιο πιθανό είναι να τα παρατήσετε. Για να χάσετε κιλά πρέπει να μάθετε να τρώτε σωστά και επαναπροσδιορίσετε τις συνήθειες σας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής που είναι βιώσιμο για εσάς.

Τρώτε μόνο σαλάτα για κυρίως γεύμα

Πολλοί άνθρωποι αντικαθιστούν το κυρίως γεύμα τους με μια απλή πράσινη σαλάτα. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να σκέφτεστε ότι μειώνετε ακόμα περισσότερο τις θερμίδες, όμως υπάρχει η παγίδα να καταλήξετε στο τέλος της ημέρας να θέλετε να φάτε όλο το ψυγείο. Και φυσικά όταν νιώθουμε πως λιμοκτονούμε τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από αυτές που μας αναλογούν. Εάν θέλετε να φάτε σαλάτα για κυρίως γεύμα βεβαιωθείτε ότι περιέχει και μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης έτσι ώστε να νιώθετε χορτάτοι για αρκετές ώρες.  

Πιστεύετε ότι τα υγιεινά τρόφιμα δεν έχουν θερμίδες.

Υπάρχουν πολλές τροφές που προσφέρουν αρκετά οφέλη στην υγεία, όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το φυστικοβούτυρο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περιέχουν θερμίδες. Ακόμα και τα υγιεινά τρόφιμα μπορεί να μας προσθέσουν κιλά εάν δεν προσέξουμε τις μερίδες που καταναλώνουμε.

Πίνετε όλα τα ποτά μαζεμένα το Σαββατοκύριακο

Αυτή είναι μια επικίνδυνη νοοτροπία. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία και επίσης σας προσθέτει πολλές κενές θερμίδες. Εάν θέλετε να χάσετε κιλά είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο μέγεθος των αλκοολούχων ποτών που πίνετε σε καθημερινή βάση αλλά και τις αργίες. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!