Το ιδανικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης μετά τις γιορτές
Το ιδανικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης μετά τις γιορτές


Η νέα χρονιά είναι πάντα και για όλους μας μια στιγμή που βάζουμε νέους στόχους, νέα όρια και δίνουμε νέες υποσχέσεις στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Κάποιες από αυτές τις τηρούμε και κάποιες όχι. Οι μελέτες λένε ότι για να δημιουργήσουμε μια συνήθεια ο εγκέφαλός μας χρειάζεται 8 εβδομάδες, άρα 2 μήνες πειθαρχίας και το πετύχαμε! Για το 2018 έχω να σας προτείνω 3 συνήθειες που σίγουρα θα βοηθήσουν πολύ το σώμα μας, την ενέργειά μας και φυσικά το βάρος μας. Ξεκινάμε λοιπόν:

Αποτοξίνωση
Η αποτοξίνωση είναι η φυσική διαδικασία του οργανισμού μας για να μας κρατήσει υγιείς. Μια διαδικασία που κάνει τα όργανα , τις ορμόνες και τα ένζυμα του σώματός μας να λειτουργήσουν και πάλι σωστά. Τα οφέλη της αποτοξίνωσης είναι κυρίως: ενέργεια, απώλεια βάρους, ζωντανό και λαμπερό δέρμα, πνευματική διαύγεια, αποβολή τοξινών, επούλωση χρόνιων ψυχοσωματικών προβλημάτων. Η αποτοξίνωση είναι για όλους μας! Είναι απαραίτητη τουλάχιστον 3-4 φορές τον χρόνο για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το σώμα μας και να το διατηρήσουμε καθαρό και δυνατό.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης είναι 3 ή 5 μέρες μόνο με υγρά και ωμά γεύματα όπως σούπες, χυμοί και smoothies εμπλουτισμένα με superfoods. Και φυσικά κάθε άνθρωπος ανάλογα με τις ανάγκες του θα πρέπει να ακολουθήσει το δικό του πρόγραμμα αποτοξίνωσης φτιαγμένο από ειδικό. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και να φτιάξουμε το δικό σας πρόγραμμα αποτοξίνωσης!

*Σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης δεν μπαίνουν παιδιά, έγκυες γυναίκες ή θηλάζουσες μητέρες.

1 μέρα την εβδομάδα μόνο σούπα
Η μεγαλύτερη ανησυχία για όσους θέλουν να χάσουν βάρος δεν είναι τόσο το πως θα το χάσουν αλλά αν θα μπορέσουν να το κρατήσουν. Και εδώ έρχεται η μαγική λέξη ισορροπία. Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε το βάρος μας είναι να δίνουμε στο σώμα μας την ευκαρία μια φορά την εβδομάδα και για κάθε εβδομάδα να καθαρίζει μόνο του. Και πως θα γίνει αυτό? Πολύ απλά θα ορίσετε μια μέρα την εβδομάδα όποια εσείς θέλετε (με την εμπειρία μου να λέει ότι η Τρίτη ή η Τετάρτη να είναι ιδανικές για τους περισσότερους ανθρώπους) και θα έχετε μόνο υγρά γεύματα. Καλό είναι η μέρα αυτή να είναι σταθερή κάθε εβομάδα. Για πρωινό ένας χυμός ή ένα smoothie και κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας σούπα λαχανικών με ζωμό κοτόπουλου ή κρέατος αν επιθυμείτε.
Με το τρόπο αυτό θα πετύχουμε το σώμα μας να κάνει πέψεις πολύ μικρότερης διάρκειας άρα να έχει πολύ περισσότερο χρόνο για το καθαρισμό του! Προσοχή η ημέρα αυτή δεν έχει σκοπό να μην φάτε, άρα μην το παρακάνετε.

Καλός ύπνος
Ξέρετε ότι ο ύπνος και το βάρος σχετίζονται? Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, άτομα που έχουν προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκα είναι πολύ πιθανό να δουν το βάρος τους να αυξάνεται αν δεν κοιμούνται από 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ, ακόμη και αν φροντίζουν τη διατροφή τους! Τα άτομα που δεν έχουν αυτή τη τάση είναι, επίσης, αντιμέτωπα, με το ίδιο πρόβλημα, απλά σε μικρότερο βαθμό.

Άρα ας υιοθετἠσουμε μια σωστή και σταθερή ρουτίνα ύπνου για να μας βοηθήσει να έχουμε ενέργεια αλλά και σταθερό βάρος!

Από την Αρετή Καφαντάρη,
BSc Marketing, MBA, Σύμβουλος Διατροφολόγος, Raw Food Chef, Juice Therapist

Πηγή: all4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!