Έτσι θα νικήσεις τη λιγούρα για ανθυγιεινές τροφές!
Έτσι θα νικήσεις τη λιγούρα για ανθυγιεινές τροφές!


Προσπαθείτε να βρείτε τρόπο να ελέγξετε τις λιγούρες σας; Η στρατηγική να ενδίδετε καταναλώνοντας έστω και μια μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας σνακ, κάθε φορά που το επιθυμείτε, δεν βοηθά καθόλου να μειωθούν οι λιγούρες σας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 367 άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος, από τα οποία ζήτησαν να κρατούν ημερολόγιο για να δουν αν οι λιγούρες τους άλλαξαν ανάλογα με το τι έτρωγαν.

Ανακάλυψαν ότι οι λιγούρες μειώθηκαν όταν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τις ανθυγιεινές τροφές σπανιότερα, αλλά δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή στις επιθυμίες τους εάν έτρωγαν αυτό που επιθυμούσαν σε μικρότερες ποσότητες.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να σταματήσετε να λαχταράτε ένα συγκεκριμένο φαγητό, π.χ. πατατάκια ή παγωτό, είναι προτιμότερο να το τρώτε σπάνια, αντί να μειώσετε απλά τις μερίδες.

Η εξήγηση βρίσκεται στο εξής: Οι λιγούρες βρίσκονται σε συνάρτηση με εσωτερικά ερεθίσματα, όπως το στρες, ή εξωτερικά όπως ο χρόνος ή η συμπεριφορά.

Εάν λοιπόν καταναλώνετε ανθυγιεινές τροφές όποτε λαμβάνετε ένα ερέθισμα, κάθε φορά που αυτό εκδηλώνεται θα αντιδράτε με τον ίδιο τρόπο.

Εν τω μεταξύ, αν θέλετε να σταματήσετε τις λιγούρες, παίξτε Tetris! Έρευνες έχουν δείξει ότι αρκούν μόλις τρία λεπτά για να μειώσετε την ένταση της επιθυμίας για φαγητό και ποτό.

Η νέα έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity.

Πηγή: prevention.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


Πώς θα γίνει αποτελεσματικό το πλύσιμο των βρεφικών και παιδικών ρούχων;