Η προστασία των νυχιών στο ημιμόνιμο μανικιούρ
Η προστασία των νυχιών στο ημιμόνιμο μανικιούρ


Η κάλυψη εύθραυστων, μαλακών ή κατεστραμμένων νυχιών μέσω του ημιμόνιμου μανικιούρ μπορεί να επιδεινώσει τα υπάρχοντα προβλήματα των νυχιών.

Τα τεχνητά νύχια μπορούν να επιμηκύνουν τα κοντά και φαγωμένα, κάνοντας τα δάχτυλά σας να φαίνονται μακρύτερα και λεπτότερα. Επίσης, τα νύχια σας λόγω των υλικών που θα χρησιμοποιήσει η μανικιουρίστ θα γίνουν σκληρότερα και πιο ανθεκτικά.

Για να κολλήσουν τα ακρυλικά νύχια (ένας τύπος τεχνητού νυχιού), η επιφάνεια των φυσικών νυχιών σας πρέπει να λιμαριστεί μέχρι να αποκτήσουν μια τραχιά υφή. Αυτό καταστρέφει τα φυσικά σας νύχια, αποδυναμώνοντάς τα. Επίσης, οι χημικές ουσίες στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή τεχνητών νυχιών μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα γύρω από τα νύχια σας.

Για να αφαιρέσετε τα τεχνητά νύχια, θα πρέπει να τα βουτήξετε μέσα σε ακετόνη με αποτέλεσμα να τα αφυδατώσετε. Εάν θέλετε να έχετε τεχνητά νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα θα χρειαστείτε συντήρηση κάθε 2 έως 3 εβδομάδες για να συμπληρώσετε τα κενά που εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουν τα νύχια σας. Οι συχνές συντηρήσεις με τη συμπλήρωση υλικού κάνει τα νύχια να μην αναπνέουν και μπορούν να βλάψουν τα φυσικά σας νύχια.

Εν ολίγοις, τα τεχνητά νύχια μπορούν να αφήσουν τα νύχια σας λεπτά, εύθραυστα και αφυδατωμένα.

Αν παρ' όλα αυτά θέλετε διακαώς να έχετε τεχνητά νύχια ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν προκειμένου να μειώσετε τη φθορά των νυχιών σας.

Χρήσιμες συμβουλές
Επιλέξτε gel αντί για ακρυλικό: Το gel προσφέρει ένα λείο, γυαλιστερό αποτέλεσμα και εφαρμόζεται σε 3 στρώσεις. Κάθε στρώση στερεοποιείται κάτω από λάμπα UV για λίγα λεπτά. Στον αντίποδα, το ακρυλικό αποτελείται από ένα υγρό μονομερές και ένα πολυμερές σε σκόνη το οποίο σταθεροποιείται από μόνο του με την έκθεση στον αέρα. Το ακρυλικό συστήνεται από τις μανικιουρίστ για την ενίσχυση του φυσικού νυχιού ειδικά αν το φυσικό σας νύχι είναι ταλαιπωρημένο.

Αν και το gel μπορεί να προκαλέσει ευθραυστότητα και ξεφλούδισμα τα νύχια είναι πιο εύκαμπτα από τα ακρυλικά. Αυτό σημαίνει ότι τα φυσικά σας νύχια έχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν.

Αφαίρεση του gel: Προτιμήστε ένα στούντιο νυχιών που μουλιάζει τα νύχια σε ακετόνη κατά τη διαδικασία αφαίρεσης του υλικού αντί του τροχού και της λίμας.

Προτιμήστε τις λάμπες πολυμερισμού LED αντί του UV: Τα νύχια που έχουν πάνω τους gel απαιτούν υπεριώδες φως (UV) για να σκληρύνουν. Η λυχνία LED εκπέμπει χαμηλότερα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας από ένα φως πολυμερισμού UV. Μια λυχνία LED ενεργεί γρηγορότερα γεγονός που μειώνει την έκθεσή σας στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Ζητήστε από την μανικιουρίστ να μην σας κόψει τα πετσάκια: Τα πετσάκια συχνά κόβονται όταν κάνετε μανικιούρ, όμως, προστατεύουν τα νύχια και το δέρμα γύρω από τα νύχια από τις μολύνσεις. Όταν τα κόβετε, είναι ευκολότερο τα βακτήρια και άλλα μικρόβια να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και να προκαλέσουν μόλυνση. Να θυμάστε, επίσης, πως οι μολύνσεις των νυχιών μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να θεραπευτούν. Συνεπώς, ωθώντας προς τα πίσω τα πετσάκια με τα ειδικά ξυλάκια μανικιούρ μπορείτε να επιμηκύνετε την κοίτη του νυχιού. Αν τα πετσάκια γύρω από το δέρμα είναι σκληρά ή σκίζονται χρησιμοποιείστε ένα λάδι βαθιάς ενυδάτωσης και θρέψης.

Άφησε τα νύχια σας να κάνουν ένα διάλειμμα και να ξεκουραστούν: Εάν σας αρέσει η εμφάνιση των τεχνητών νυχιών, η απόκτησή τους μόνο για μια ειδική περίσταση μπορεί να μειώσει τα προβλήματα των νυχιών.

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!