Γι' αυτό πρέπει να κάνεις και διαλείμματα στο μακιγιάζ!
Γι' αυτό πρέπει να κάνεις και διαλείμματα στο μακιγιάζ!


Το μακιγιάζ μπορεί να κάνει θαύματα αλλά δεν βλάπτει ανά διαστήματα να κάνεις μια διακοπή. Ίσα-ίσα που θα δεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σου.

Το μακιγιάζ- όταν γίνεται σωστά- μπορεί να κάνει θαύματα. Έχει την ικανότητα να κρύβει τις ατέλειες και τα σπυράκια, να σε δείχνει πιο φρέσκια και ξεκούραστη αν έχεις κοιμηθεί λίγες ώρες. Ενώ, όμως, το make up έχει τόσο θετικά στοιχεία, έχει και αρνητικά.

Αν δεν καθαρίζεις, δηλαδή, καλά την επιδερμίδα σου το βράδυ πριν κοιμηθείς, είναι πιθανό να φράξουν οι πόροι, να εμφανίσεις σπυράκια αλλά και να βλέπεις τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες να εμφανίζονται πιο νωρίς. Γι’ αυτό και οι δερματολόγοι και beauty experts υποστηρίζουν ότι ένα make up break είναι απαραίτητο ανά διαστήματα.

Γιατί να κάνεις ένα «διάλειμμα» από το μακιγιάζ πού και πού
Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει κατά καιρούς να απέχεις από το μακιγιάζ είναι γιατί έτσι θα μπορέσεις να επαναφέρεις τη λάμψη της επιδερμίδας σου και να τη διατηρείς υγιή. Κι αυτό, γιατί η πούδρα και το foundation που φοράς καθημερινά μπορεί όχι μόνο να φράξει τους πόρους σου, αλλά να κάνει και το δέρμα σου να δείχνει ξηρό και ταλαιπωρημένο. Απέχοντας από το μακιγιάζ, τα φυσικά έλαια, αλλά και η υγρασία της επιδερμίδας θα επανέλθουν πολύ γρήγορα.

Εκτός αυτού, όμως, τα προϊόντα ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς κάθε φορά που θες να ξεβαφτείς ταλαιπωρούν το δέρμα, αφαιρούν τα φυσικά έλαιά του και διαταράσσουν τον επιδερμικό φραγμό. Γι’ αυτό… κάνε αποχή από το make up 2 ημέρες την εβδομάδα και αμέσως θα δεις μεγάλη διαφορά στο πρόσωπό σου.

Και οι βλεφαρίδες χρειάζονται break
Πέρα από την επιδερμίδα σου, και οι βλεφαρίδες θα επωφεληθούν από ένα break από τη μάσκαρα. Βλέπεις, το τρίψιμο στο οποίο υποβάλλονται κάθε μέρα για να τις καθαρίσεις, τις κάνει πιο εύθραυστες και αδύναμες με αποτέλεσμα να χάνεις τριχούλες και οι βλεφαρίδες σου να γίνονται λιγότερο πυκνές.

Οπότε… μαζί με το διάλειμμα από το make up κάνε ένα break και από τη μάσκαρα και θα έχεις τις πιο δυνατές βλεφαρίδες ever.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!