4 super τάσεις στο skincare
4 super τάσεις στο skincare


Καθώς μια σεζόν τελειώνει και μια άλλη ξεκινά, μια σειρά από νέες τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας έρχονται και εμείς φυσικά τις υποδεχόμαστε με χαρά. Οι skincare experts μας προτείνουν τις νέες τάσεις που υπόσχονται να μας χαρίσουν μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

Αν κάτι καλό μπορούμε να κρατήσουμε από την εποχή του lockdown αυτό είναι σίγουρα ότι επενδύσαμε περισσότερο στο skincare. Διαβάσαμε για νέες μεθόδους περιποίησης, χαλαρώσαμε κάνοντας περισσότερες μάσκες και συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικό είναι να χτίσουμε μια ρουτίνα περιποίησης που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Το ζητούμενο λοιπόν και αυτό το φθινόπωρο όπως και όλες τις εποχές είναι ένα: η λαμπερή επιδερμίδα.

Οι παρακάτω τάσεις θα σας εμπνεύσουν για να ανανεώσετε με τα κατάλληλα βήματα την skincare routine σας.
Αποκατάσταση της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η επιδερμίδα μας έχει εκτεθεί στον ήλιο. Η UV ακτινοβολία μπορεί να έχει ποικίλες επιπτώσεις στο ανθρώπινο δέρμα ανάλογα με το μήκος κύματος και την έντασή της, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

«Στο ιατρείο μου, οι ασθενείς έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για το φθινοπωρινό τους λέιζερ προσώπου, που έχει σχεδιαστεί για να επιδιορθώνει τις βλαβερές επιπτώσεις των ακτίνων UV στο δέρμα μας», αναφέρει η Dr Anita Sturnham στη Vogue, γιατρός ειδικευμένη στην περιποίηση δέρματος. «Ο ζεστός καιρός προκαλεί περισσότερη ζημιά στο δέρμα το καλοκαίρι».

«Οι πιο ευάλωτες περιοχές είναι το πρόσωπο και ο λαιμός και οι άνθρωποι είναι πιθανό να δουν αυξημένη ή επιδεινωμένη μελάγχρωση ή φακίδες, καθώς και την ανάπτυξη κηλίδων από τον ήλιο. Το δέρμα μπορεί να φαίνεται ανομοιόμορφο.

Οι δερματολόγοι λοιπόν προτείνουν χημικά peeling και θεραπείες λέιζερ, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανόρθωση της μελάγχρωσης, στη μείωση της εμφάνισης βλαβών από τον ήλιο και στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού
Ο επιδερμικός φραγμός έχει αναζητηθεί περισσότερο όσον αφορά την ομορφιά στο google κατά τη διάρκεια του 2022, και αυτή μάλιστα η αναζήτηση πρόκειται να αυξηθεί το φθινόπωρο.

Για όποια έχει χρησιμοποιήσει πάρα πολλά οξέα απολέπισης ή το έχει παρακάνει με τις θεραπείες ρετινόλης, υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση, την εξισορρόπηση και την ενίσχυση του ταλαιπωρημένου δέρματος.

Ο επιδερμικός φραγμός προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς ενώ παράλληλα συγκρατεί την υγρασία που χρειάζεται. Όταν όμως η συνεκτικότητά του «ταράζεται», τότε οι ερεθιστικοί παράγοντες του περιβάλλοντος εισέρχονται στο δέρμα, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κοκκινίλες και ξηρότητα. Όσο μεγαλώνουμε η συνοχή του επιδερμικού μας φραγμού αποδυναμώνεται και είναι σημαντικό να ακολουθούμε πιστά τις συγκεκριμένες συνήθειες.

Μερικές από αυτές τις συνήθειες που θα ενισχύσουν τον επιδερμικό σας φραγμό και να σας χαρίσουν ένα λαμπερό δέρμα είναι να μην ξεχνάτε την αντηλιακή σας προστασία (όλο το χρόνο), να αποφεύγετε τα «σκληρά» καθαριστικά, να ενυδατώνετε επαρκώς την επιδερμίδα σας και να μην υπερβάλλετε στην απολέπιση.

Προστασία από την μπλε ακτινοβολία
Το φως αυτό φτάνει σε μεγαλύτερο βάθος από ό,τι οι ακτίνες UV, επηρεάζει το DNA των κυττάρων και προκαλεί μια σειρά αλλαγών στη δομή και τις λειτουργίες του δέρματος, παρόμοιων με αυτές που συμβαίνουν με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο: οξειδωτικό στρες, μικροφλεγμονές, φθορά του κολλαγόνου, αυξημένη έκκριση και άνιση κατανομή μελανίνης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο χρόνος έκθεσής μας στο μπλε φως τείνει να ξεπεράσει κατά πολύ τον χρόνο έκθεσης στην αστική ρύπανση και την UV ακτινοβολία. Για αυτό και θεωρούν τη φωτορύπανση από το μπλε φως (Blue Light Pollution) τη νέα αιτία πρόωρης γήρανσης.

Η μπλε ακτινοβολία επιβαρύνει και την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα τη θαμπή, κουρασμένη όψη και τη δημιουργία λεπτών γραμμών. Φυσικά δεν είναι εφικτό να μειώσετε την έκθεσή σας στην μπλε ακτινοβολία τόσο απλά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε skincare προϊόντα που παρέχουν προστασία και από το blue light.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα εμπλουτισμένα με δραστικά συστατικά που προστατεύουν από τις βλαβερές επιπτώσεις του μπλε φωτός π.χ. φυτικά εκχυλίσματα λαδανιάς, βιθανίας, κόκκινης πιπεριάς, φύλλων αργανόδεντρου και με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε. Η χρήση τέτοιων προϊόντων συστήνεται ακόμα και μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, αν πρόκειται να εργαστείτε για ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

LED μάσκες φωτοθεραπείας
Τα gadgets ομορφιάς έχουν σημειώσει μια μεγάλη άνοδο και μια από τις τελευταίες τάσεις είναι η φωτοθεραπεία με LED μάσκες. Οι περισσότερες σταρς του Hollywood έχουν λατρέψει αυτές τις μάσκες τις χρησιμοποποιούν και μόνες τους στο σπίτι. Οι συγκεκριμένες μάσκες χρησιμοποιούν φωτάκια LED προκειμένου να δειγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου αλλά και να χαρίσουν πιο φωτεινή όψη στην επιδερμίδα.

Γιατί να επενδύσετε σε μια LED μάσκα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ρυθμίζει την παραγωγή των φυσικών ελαίων, μειώνει τα σημάδια γήρανσης και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την απώλεια ελαστικότητας αλλά και τη χαλάρωση της επιδερμίδας. Αν τώρα σκέφτεστε ότι είναι μια ακριβή επιλογή, να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν στην αγορά και αρκετά οικονομικές προτάσεις.

Μέχρι τώρα τέτοιες φωτοθεραπείες μπορούσατε να τις κάνετε μόνο από κάποιον επαγγελματία αισθητικό, σήμερα όμως μπορείτε να απολαύσετε την διαδικασία στο σπίτι σας και να έχετε υπέροχα αποτελέσματα.

Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε ότι η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω για ένα φρέσκο και λαμπερό πρόσωπο. Έτσι για να έχετε κάθε μέρα μια φρέσκια επιδερμίδα, πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του δέρματός σας αλλά και να δοκιμάζετε θεραπείες που θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!