9+1 φυσικοί τρόποι για να καλύψεις τις άσπρες τρίχες!
9+1 φυσικοί τρόποι για να καλύψεις τις άσπρες τρίχες!


Πώς να απαλλαγείτε από τα λευκά μαλλιά φυσικά χωρίς να καταφύγετε σε επιθετικές χημικές ουσίες; Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές ομορφιάς μας και να δοκιμάσετε τους φυσικούς τρόπους για να ανακτήσετε το χρώμα και τη φωτεινότητα τους.

Τα μαλλιά των ανθρώπων μπορεί να ασπρίσουν και όντας νέοι. Η διαδικασία αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας γήρανσης στο σώμα που προκαλείται από την χαμηλότερη παραγωγή μελανίνης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στο κομμωτήριο και χρησιμοποιούν βαφές που καλύπτουν όλα ή μέρος των λευκών μαλλιών. Ωστόσο, οι βαφές είναι χημικής προέλευσης και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ επιθετικές στα μαλλιά.

Η παρατεταμένη χρήση αυτών των βαφών προκαλεί τριχόπτωση, υπερβολική ξηρότητα της τρίχας και πιθανές αλλεργίες στο δέρμα του κεφαλιού.

Τα λευκά μαλλιά είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός τόσο για τις γυναίκες όσο και τους άντρες το οποίο, ωστόσο, μπορεί να επιβραδυνθεί κάπως ή να μειωθεί χάρη σε ορισμένες αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

1) Χέννα
Η χέννα είναι μια φυσική ουσία σε σκόνη που συμβάλει στο χρώμα και την κάλυψη των λευκών μαλλιών. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα φυσικών προϊόντων με βάση τη χέννα σε διαφορετικές αποχρώσεις για τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης κάλυψης. Η χέννα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υγρή μορφή με την αγορά έτοιμων προς χρήση παρασκευασμάτων, που θα εφαρμοστούν στα μαλλιά. Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα να φτιάξετε την φυσική βαφή στο σπίτι.

Συστατικά & υλικά για 1 δόση βαφής

Χέννα σε σκόνη › 100 gr
Στραγγιστό γιαούρτι › 1 κεσές
Μερικές σταγόνες λεμονιού

Παρασκευή

Πάρτε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ και στη σκόνη χέννας, προσθέστε το γιαούρτι και τις σταγόνες λεμονιού.
Ανακατέψτε τα συστατικά και στη συνέχεια εφαρμόστε αυτό το μείγμα ομοιογενώς στο τριχωτό της κεφαλής.
Αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ώρα και στη συνέχεια λουστείτε.
Ανάλογα με την ικανότητα απορρόφησης των μαλλιών, η κάλυψη των γκρίζων μαλλιών μπορεί να διατηρηθεί για περίπου ένα μήνα.

2) Μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι είναι επίσης μια εξαιρετική βαφή μαλλιών, ειδικά για όσους έχουν καστανά μαλλιά. Είναι μια πολύ απλή μέθοδος γιατί σε ένα λίτρο ζεστού νερού θα τοποθετήσετε 5 φακελάκια μαύρου τσαγιού. Αφήστε τα φακελάκια εντός του λίτρου του νερού μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και το νερό γίνει σκούρο.

Μπορείτε, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήστε το μαύρο τσάι για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αφού λουστείτε. Έχετε τη δυνατότητα να επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε ότι σταδιακά τα λευκά θα χρωματίζονται δίνοντας μια φυσική αίσθηση ανταύγειας.

3) Λουλάκι
Ακριβώς όπως η χέννα, το λουλάκι είναι επίσης μια φυσική φυτική ουσία που καλύπτει τα λευκά μαλλιά και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για καστανά και σκούρα μαλλιά. Επιπλέον, το λουλάκι έχει την ικανότητα να ενδυναμώνει τα μαλλιά. Αν προμηθευτείτε το λουλάκι σε σκόνη, απλά προσθέστε την σε ένα κεσέ στραγγιστό γιαούρτι προσθέτοντας λίγες σταγόνες μηλόξυδο, για να κάνετε τα μαλλιά ακόμα πιο λαμπερά. Αφήστε το μείγμα για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια απλώστε το στα μαλλιά. Όπως και με τη χέννα η κάλυψη των λευκών μαλλιών έχει διάρκεια περίπου ένα μήνα.

4) Χαμομήλι
Η χρήση του χαμομηλιού είναι πολύ χρήσιμη για την κάλυψη ξανθών μαλλιών. Ευτυχώς, σε μια ξανθιά τρίχα το φαινόμενο των λευκών μαλλιών είναι πολύ λιγότερο ορατό.

Θα χρειαστείτε:

Νερό › 1 λίτρο
Βιολογικό χαμομήλι › 4 φακελάκια
Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού › 10 σταγόνες

Παρασκευή

Βράστε ένα λίτρο νερό και στη συνέχεια βάλτε τέσσερα φακελάκια χαμομηλιού μέσα.
Αφήστε τα φακελάκια εντός μέχρι να κρυώσει το νερό. Στη συνέχεια προσθέστε τις σταγόνες αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού.

Μόλις λούσετε τα μαλλιά σας, βουτήξτε τα για τουλάχιστον 10 λεπτά μέσα στο νερό, έτσι ώστε οι χρωστικές χαμομηλιού να βάψουν τα λευκά. Μην λουστείτε ξανά αλλά
στεγνώστε απευθείας τα μαλλιά σας.

Αυτή η φυσική μέθοδος θα σας δώσει πολύ όμορφες κεχριμπαρένιες ανταύγειες και θα σας βοηθήσει να καλύψετε τα γκρίζα μαλλιά. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο μία φορά κάθε 10 ημέρες.

5) Κακάο
Το κακάο έχει τη δυνατότητα να δίνει πολύ όμορφες αποχρώσεις στα μαλλιά και θα κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα υλικά για 1 δόση προϊόντος

Κακάο σε σκόνη › 50 γρ
Γιαούρτι› 120 ml
Λάδι καρύδας › 1 κ.σ.
Μέλι › 1 κ.σ.

Παρασκευή

Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε το κακάο και το γιαούρτι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι καρύδας και το μέλι που θα κάνουν το μείγμα πιο κρεμώδες ενώ θα ενδυναμώσει συγχρόνως τα μαλλιά. Εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το επί μια ώρα να δράσει. Στη συνέχεια, λουστείτε με ένα ουδέτερο σαμπουάν. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο μία ή δύο φορές το μήνα.

6) Φλοιός καρυδιών
Τα τσόφλια από τα καρύδια μπορούν να καλύψουν τα λευκά στα μαύρα και καστανά μαλλιά. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα έτοιμα προς χρήση αλλά μπορείτε επίσης να βράσετε τα τσόφλια από τα καρύδια και αφού το νερό αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα και είναι σε θερμοκρασία δωματίου να ψεκάζετε με ένα βαποριζατέρ τα μαλλιά σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Τα προϊόντα βαφής μαλλιών με βάση τα καρύδια καλύπτουν τα λευκά μαλλιά για περίπου 20 ημέρες, αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται κατά πολύ από την ικανότητα απορρόφησης των μαλλιών.

7) Φασκόμηλο
Το εκχύλισμα φασκόμηλου είναι μια πραγματική πανάκεια για την κάλυψη καστανών μαλλιών και τη διατήρηση ενός ομοιόμορφου χρώματος. Απλά κάντε ένα μείγμα από φύλλα φασκόμηλου και μαύρο τσάι που θα σας προσφέρει όμορφες ανταύγες στο χρώμα του μαονιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την έγχυση για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Για να έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο δύο φορές την εβδομάδα.

8) Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο βοηθά επίσης στην κάλυψη των γκρίζων και λευκών μαλλιών, ειδικά στα καστανά μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλό να δημιουργήσετε ένα αφέψημα τοποθετώντας δύο κλαδάκια δεντρολίβανου σε ενάμισι λίτρο νερό. Αφήστε το δεντρολίβανο να βράσει για 15 λεπτά μέσα στο νερό. Στη συνέχεια αφού το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου μουλιάστε μέσα τα μαλλιά σας και στη συνέχεια στεγνώστε τα. Επαναλάβετε αυτή τη φυσική μέθοδο δύο φορές την εβδομάδα.

9) Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς είναι ένα πολύ αρωματικό μπαχαρικό που έχει την ικανότητα να καλύπτει τα γκρίζα μαλλιά ειδικά στα ξανθά μαλλιά. Μπορείτε να συνδυάσετε κουρκούμη με χαμομήλι, παρασκευάζοντας το μείγμα στο σπίτι.

Συστατικά & υλικά για 1 δόση προϊόντος

Κουρκούμη σε σκόνη › 10 gr
Άνθη χαμομηλιού › 15 gr
Νερό › 1 λίτρο

Παρασκευή

Βάλτε το νερό να βράσει και στη συνέχεια προσθέστε τον κουρκουμά και το χαμομήλι. Ανακατέψτε τα και αφήστε το νερό να κρυώσει. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πινέλου βαφής μαλλιών περάστε τα μαλλιά σας αφήνοντας το μείγμα να ενεργήσει για 20'. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί στα μαλλιά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

10) Θρεπτικά φυτικά λάδια
Η χρήση θρεπτικών φυτικών ελαίων στα μαλλιά όχι μόνο θα έχει θετική και αναγεννητική επίδραση στην τρίχα, αλλά θα μετριάσει επίσης το φαινόμενο των λευκών μαλλιών. Τα φυτικά έλαια θρέφουν εις βάθος τα μαλλιά και τα καθιστούν λαμπερά και υγιή ενώ τα λευκά μαλλιά θα είναι λιγότερο ορατά. Να θυμάστε πως σε εύθραυστα, αδιαφανή και θαμπά μαλλιά, τα γκρίζα και λευκά μαλλιά τείνουν να είναι πολύ πιο εμφανή.

Κάντε μάσκες κάθε εβδομάδα φτιαγμένες από φυτικά έλαια όπως: το αβοκάντο, το λάδι καρύδας, το έλαιο αργκάν, τον λιναρόσπορο και το αμυγδαλέλαιο. Αφήστε την μάσκα της επιλογής σας πάνω στα μαλλιά σας για 45 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε χωρίς να προσθέσετε μαλακτική κρέμα μαλλιών γιατί θα βαρύνουν.

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!