Μετά τη θάλασσα... διπλό καθαρισμό
Μετά τη θάλασσα... διπλό καθαρισμό


Ειδικά αν έχεις βάλει πάνω σου τόνους αντηλιακού το double cleansing είναι μονόδρομος.

Στο έχω πει και θα σου το πω ξανά… Όταν πηγαίνεις για μπάνιο στη θάλασσα, αλλά και όταν κυκλοφορείς για ώρες στην πόλη θα πρέπει να φοράς αντηλιακό και, βέβαια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το ανανεώνεις. Μόνο έτσι μπορείς να προστατεύεσαι από το ηλιακό έγκαυμα και να μην ταλαιπωρείς την επιδερμίδα σου. Όταν επιστρέφεις στο σπίτι, ωστόσο, χρειάζεται να κάνεις double cleansing.

Δεν αρκεί, δηλαδή, ένας απλός καθαρισμός του προσώπου και του σώματός σου για να πεις ότι «οκ, τώρα το δέρμα μου είναι πεντακάθαρο». Το double cleansing είναι must το καλοκαίρι και θα σου το αναλύσω περαιτέρω παρακάτω.

Τι είναι το double cleansing
Για να προσφέρεις στο πρόσωπό σου έναν βαθύ καθαρισμό μετά την επιστροφή από την παραλία πρέπει να απομακρύνεις δύο ειδών ρύπους: το μακιγιάζ μαζί με τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τη λιπαρότητα που έχει εκκρίνει όλη την ημέρα η επιδερμίδα σου. Αν αυτό δε συμβεί, μην αναρωτηθείς μετά γιατί βγάζεις ξαφνικά σπυράκια σε όλο το πρόσωπο.

Κάπου εδώ, λοιπόν, έρχεται το double cleansing (aka διπλός καθαρισμός), που περιέχει δύο βήματα: τη χρήση προϊόντων καθαρισμού με βάση το λάδι και τη χρήση προϊόντων με βάση το νερό.

Για να καταλάβεις, όταν θέλεις να αφαιρέσεις το μακιγιάζ, πρέπει να επιλέξεις προϊόντα που έχουν ως βάση το λάδι. Μπορείς, μάλιστα, να επιλέξεις ένα cleansing balm, που μόλις το απλώσεις στη στεγνή επιδερμίδα σου, ρευστοποιείται, μετατρέπεται σε έλαιο και απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ από το δέρμα σου. Στη συνέχεια, ξεπλένεις καλά με ζεστό νερό και προχωράς στο δεύτερο βήμα του διπλού καθαρισμού. Στη δεύτερη φάση, λοιπόν, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν καθαρισμού με βάση το νερό για να απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα και κάθε υπόλειμμα ρύπου που έχει παραμείνει σε αυτήν.

Έτσι – με το double cleansing- εξασφαλίζεις καλύτερο και πιο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, ενώ της επιτρέπεις παράλληλα να δεχθεί και να απορροφήσει καλύτερα όλα τα skincare συστατικά (κρέμες, οροί κλπ.), που θ’ ακολουθήσουν μετά.

Με τον καθαρισμό του σώματος μετά την παραλία τι γίνεται;
Φυσικά, όπως κάνεις double cleansing στο πρόσωπο έτσι πρέπει να κάνεις και στο σώμα μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Για την ακρίβεια, αν δε θέλεις ξαφνικά να δεις και να αισθανθείς σπυράκια στην πλάτη σου λόγω της μη σωστής αφαίρεσης του αντηλιακού, καλό είναι να επιλέξεις ένα oil-based αφρόλουτρο.

Τι κάνει αυτό; Στην ουσία, «αρπάζει» όλη τη λιπαρότητα και τους ρύπους που έχουν μείνει στην επιδερμίδα από τα προϊόντα που έχεις απλώσει πάνω της, αφήνοντάς την καθαρή και υγιή.

Για βαθύ καθαρισμό και σωστή αφαίρεση του αντηλιακού, λοιπόν, μπορείς να κάνεις μασάζ στο σώμα σου για 1-2 λεπτά με το oil-based αφρόλουτρό σου. Στη συνέχεια, ξεπλένεις καλά με ζεστό νερό και είσαι πραγματικά πεντακάθαρη!

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!