4 tips για να συμφιλιωθείς με το σώμα σου!
4 tips για να συμφιλιωθείς με το σώμα σου!


Όταν έμαθα να αγαπώ το σώμα μου, άλλαξε εντελώς τη ζωή μου. Σήμερα το αποδέχομαι ακριβώς όπως είναι, κυτταρίτιδα, παχάκια και όλα αυτά – και αυτό δεν είναι κάτι που σκέφτηκα ποτέ ότι θα έλεγα (ή ακόμα και να νιώσω άνετα να το πω, αλλά και να το πιστέψω). Αν σας ενδιαφέρει το πώς έφτασα ως εδώ συνεχίστε την ανάγνωση.

Πώς λοιπόν θα σταματήσετε να μισείτε το σώμα σας; Η αλήθεια είναι ότι δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, ή ακόμα και μετά από μια εβδομάδα. Εάν δεν αγαπάτε το σώμα σας εδώ και χρόνια, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να διορθώσετε αυτή τη σχέση.

Αλλά είναι εφικτό και αξίζει τον κόπο, γιατί όταν σταματήσετε να μισείτε το σώμα σας, και ξεκινήσετε να το φροντίζετε καλύτερα, τότε η υγιεινή διατροφή και η άσκηση παύουν να φαντάζουν στα μάτια σας σαν τιμωρία.

Δείτε πώς να σταματήσετε να μισείτε το σώμα σας.
Μην παραλείπετε γεύματα
Ξέρω προσπαθείτε να χάσετε κιλά, γιατί έτσι πιστεύετε ότι θα αγαπήσετε περισσότερο το σώμα σας. Όμως το μόνο που συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση είναι να νιώθετε στέρηση και πείνα και να καταλήγετε να τρώτε ό,τι έχετε μπροστά σας. Η παράλειψη γευμάτων δεν σας βοηθά να χάσετε βάρος ή να μισείτε λιγότερο το σώμα σας. Αν θέλετε να αγαπήσετε το σώμα και το βάρος σας, πρέπει να σταματήσετε να παραλείπετε γεύματα και να μη βάζετε τον εαυτό σας στη διαδικασία της λιμοκτονίας.

Αλλάξτε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πόσα χρόνια θα περάσουν ευχόμενοι να είχατε το σώμα κάποιου άλλου προτού συνειδητοποιήσετε ότι η αυτή η νοοτροπία δεν σας βοηθάει, αλλά στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο;

Εάν θέλετε να αγαπήσετε το σώμα και το βάρος σας και να γίνετε πραγματικά υγιείς, τότε σταματήστε να βλέπετε φωτογραφίες άλλων στο Instagram και να εύχεστε να ήσασταν όπως εκείνοι. Κάντε unfollow αυτά τα άτομα και γίνετε πιο αυστηροί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλάξτε τον κοινωνικό σας κύκλο
Αν τα άτομα με τα οποία περνάτε τον περισσότερο χρόνο και έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω σας, σας κρίνουν για τα κιλά σας, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Εάν για παράδειγμα έχετε κάποιον φίλο που επικρίνει πάντα το σώμα σας ή τα σώματα άλλων γυναικών, έφτασε η στιγμή να τον απομακρύνετε. Εσείς και μόνο εσείς θα αποφασίσετε ποιον θα αφήσετε να επηρεάσει εσάς και τη ζωή σας.

Αποδεχτείτε ότι το σώμα σας θα έχει πάντα ατέλειες
Πόσα χρόνια έχετε σπαταλήσει μισώντας το σώμα σας και να εύχεστε να φαινόταν διαφορετικό; Και πού καταλήξατε; Με το να το μισείτε. Κάποια στιγμή, πρέπει να αποφασίσετε ότι το σώμα σας είναι ωραίο έτσι όπως είναι και ότι πάντα θα έχει ατέλειες.

Έχετε μια επιλογή. Μπορείτε είτε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μισώντας το σχήμα των μηρών σας ή την κοιλιάς σας, είτε μπορείτε να αποφασίσετε να τα αγαπήσετε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσετε να προσπαθείτε να είστε υγιείς. Αλλά σημαίνει ότι σταματάτε να τιμωρείτε και να μισείτε τον εαυτό σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!