5 tips για να ξαναβρείς την αγάπη για τη μόδα
5 tips για να ξαναβρείς την αγάπη για τη μόδα


Όταν τόσους μήνες κυκλοφορείς με τις πιτζάμες, είναι λογικό να θες χρόνο επανένταξης.

Ήταν Σάββατο πρωί. Θα περίμενε κανείς να έχω καλύτερη διάθεση. Να θέλω να κάνω έναν σωρό πράγματα. Να σκεφτώ τι θα βάλω το βράδυ για το φαγητό με τα κορίτσια. Να αποφασίσω ποιο φόρεμα είναι εκείνο που εκπροσωπούσε καλύτερα το mood μου και να το αφήσω κρεμασμένο μπροστά στην πόρτα της ντουλάπας.

Μετά, σειρά θα είχαν τα παπούτσια. Κάτι χαμηλό λογικά γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να κουράσω τα πόδια μου, αφού η περίσταση ήταν καθαρά χαλαρή. Ίσως και μερικά κοσμήματα, εκείνα τα χρυσά και διακριτικά που ταιριάζουν με όλα τα ρούχα.

Τελικά, δεν έκανα τίποτα. Δεν μπορούσα. Και δεν ήθελα.

Μέσα στο lockdown (season 1 + 2), όσο και να λέμε ότι δεν έπρεπε να γκρινιάζουμε, η ζωή μας άλλαξε. Με κάθε τρόπο και σε κάθε βαθμό. Από το πιο σοβαρό θέμα της κοινωνικής απόστασης μέχρι απλά, καθημερινά πράγματα, όπως το να θέλουμε να ντυθούμε όμορφα και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας.

Αφού δεν είχαμε κάπου να πάμε, ναι, αφεθήκαμε. Επαναπαυτήκαμε στην ασφάλεια του σπιτιού. Φορούσαμε τις πιτζάμες μας όλη τη μέρα. Ακόμα και κατά την εργασία, της οποίας το γραφείο ήταν ο καναπές του σαλονιού.

Everyday’s Task: Να φύγει άλλη μία μέρα.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ για τις ασχολίες, όσο περισσότερες μέρες καραντίνας περνούσαν, τόσο αναγκαζόμασταν να ψάξουμε εναλλακτικές -αναγκαστικά γιατί βαριόμασταν-, στο κομμάτι της μόδας γινόταν το ακριβώς αντίθετο. Τις πρώτες μέρες, ήμασταν ok με τις παντόφλες. Τις επόμενες με ένα ωραίο top και το παντελόνι της πιτζάμας. Τις υπόλοιπες, με όποιο T-shirt έπεφτε στα χέρια μας.

Η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Πάντα το έκανε και θα συνεχίσει να το κάνει. Οπότε, σιγά-σιγά και με κάποιον τρόπο πρέπει να επανέλθουμε στο mentality που μας αντιπροσωπεύει. Ή, αν μη τι άλλο, να βρούμε έναν τρόπο να το φέρουμε στη φανερά επηρεασμένη από COVID εποχή.

5 tips που θα βοηθήσουν να επιστρέψεις την αγάπη για τη μόδα:

#1 Μην πιέζεσαι όταν πρόκειται να ντυθείς. Πάρε τον χρόνο σου. Κάνε ένα scanning στην ντουλάπα και εστίασε στα ρούχα που πάντα σου δημιουργούσαν θετικά συναισθήματα. Άρχισε επιλέγοντας αυτά.

#2 Κάνε detox από τα social media. Μην τα αφήνεις να σε αγχώνουν σχετικά με το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να ντυθείς. Είναι ευκαιρία να βρεις τον δικό σου χαρακτήρα. Να ανανεώσεις το στυλ σου. Να το ανανεώσεις. Ακόμα και να το επαναδημιουργήσεις.

#3 Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα σου. Απομάκρυνε όλα εκείνα τα ρούχα που αφήνεις μέσα «μήπως και τα χρειαστείς κάποια στιγμή». Το μόνο που κάνουν παραμένοντας μέσα είναι να σου προκαλούν σύγχυση και να μην ξέρεις τελικά τι έχεις και τι δεν έχεις.

#4 Φόρεσε τα πιο «καλά» ρούχα. Μην τα κρατάς για πιο ειδικές περιστάσεις. Βάλε το υπέροχό σου maxi φόρεμα. Φόρα το μέσα στο σπίτι. Κάνε την πιο καθημερινή στιγμή ιδιαίτερη. Own it.

#5 Βάλε στο πρόγραμμα να διαβάζεις για μόδα. Όχι κάτι φοβερό ή περίτεχνο. Αν δεν έχεις χρόνο για βιβλίο, τότε ένα άρθρο την ημέρα. Ένα trend τη φορά. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να δημιουργήσεις ένα outfit ή να κάνεις το στυλ σου λίγο πιο up-to-date -και να έχεις και κίνητρο να ασχοληθείς με αυτό-.

 

Πηγή: queen.gr

5 tips που θα βοηθήσουν να επιστρέψεις την αγάπη για τη μόδα:

#1 Μην πιέζεσαι όταν πρόκειται να ντυθείς. Πάρε τον χρόνο σου. Κάνε ένα scanning στην ντουλάπα και εστίασε στα ρούχα που πάντα σου δημιουργούσαν θετικά συναισθήματα. Άρχισε επιλέγοντας αυτά.

Lets Go Waiting GIF by Kathryn Dean

#2 Κάνε detox από τα social media. Μην τα αφήνεις να σε αγχώνουν σχετικά με το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να ντυθείς. Είναι ευκαιρία να βρεις τον δικό σου χαρακτήρα. Να ανανεώσεις το στυλ σου. Να το ανανεώσεις. Ακόμα και να το επαναδημιουργήσεις.

Stop Looking At Me Social Media GIF by Run The World

#3 Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα σου. Απομάκρυνε όλα εκείνα τα ρούχα που αφήνεις μέσα «μήπως και τα χρειαστείς κάποια στιγμή». Το μόνο που κάνουν παραμένοντας μέσα είναι να σου προκαλούν σύγχυση και να μην ξέρεις τελικά τι έχεις και τι δεν έχεις.

Hilary Duff Clothes GIF

#4 Φόρεσε τα πιο «καλά» ρούχα. Μην τα κρατάς για πιο ειδικές περιστάσεις. Βάλε το υπέροχό σου maxi φόρεμα. Φόρα το μέσα στο σπίτι. Κάνε την πιο καθημερινή στιγμή ιδιαίτερη. Own it.

Bitch Im Fabulous GIF

#5 Βάλε στο πρόγραμμα να διαβάζεις για μόδα. Όχι κάτι φοβερό ή περίτεχνο. Αν δεν έχεις χρόνο για βιβλίο, τότε ένα άρθρο την ημέρα. Ένα trend τη φορά. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να δημιουργήσεις ένα outfit ή να κάνεις το στυλ σου λίγο πιο up-to-date -και να έχεις και κίνητρο να ασχοληθείς με αυτό-.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!