6+1 συνήθειες... κακές για την επιδερμίδα σου
6+1 συνήθειες... κακές για την επιδερμίδα σου


Πρέπει να τις κόψεις «μαχαίρι»!

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο και αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό όργανο του σώματός σου. Το ήξερες αυτό; Η αλήθεια είναι πως η επιδερμίδα είναι αυτή που διατηρεί τα εσωτερικά όργανα ασφαλή από τις εξωτερικές «επιθέσεις» και γι’ αυτό, άλλωστε, απαιτεί και μεγάλη φροντίδα. Και φροντίδα ίσον skincare routine!

Η ρουτίνα ομορφιάς στη ζωή σου
Λογικά κι εσύ στο πέρασμα των χρόνων ακολουθείς μια ρουτίνα ομορφιάς, έχεις αγοράσει και δοκιμάσει πληθώρα προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και έχεις απορρίψει άλλα τόσα.

Κρέμες, serum, καθαριστικά προσώπου, scrubs και μάσκες έχουν κατά καιρούς βρει μια θέση στο ντουλάπι του μπάνιου σου και του νεσεσέρ σου. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σου, λοιπόν, χρησιμοποιείς κάθε φορά και αυτό που έχεις ανάγκη περισσότερο.

Έχεις σκεφτεί, όμως, ποτέ ότι πάνω στην υπερπροσπάθειά σου να διατηρήσεις νέο και υγιές το δέρμα σου ή πάνω στην αμέλεια/αφέλειά σου μπορεί και να κάνεις σημαντικά λάθη; Λάθη, τα οποία να «κοστίσουν» άμεσα ή μελλοντικά στο δέρμα σου και… το αποτέλεσμα να σε απογοητεύσει.

Τα λάθη που βλάπτουν την επιδερμίδα

Καμία γυναίκα και κανένας άνθρωπος γενικότερα δεν είναι τέλειος. Μπορεί, λοιπόν, κι εσύ από ταχύτητα, από κάτι που διάβασες ή από κάτι που άκουσες από την κολλητή σου να καταλήξεις να ταλαιπωρήσεις την επιδερμίδα σου άθελά σου.

Οι συνέπειες; Μεγάλες! Κοκκινίλες, ερεθισμοί και φαγούρα στο δέρμα, πρόωρη γήρανση με λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και σημάδια. Ο απόλυτος εφιάλτης, δηλαδή, για κάθε γυναίκα.

Μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσει όλο αυτό, δεν νομίζεις; Δες, λοιπόν, gallery τα επτά λάθη που κάνεις και βλάπτεις την επιδερμίδα σου και κόψε τα «μαχαίρι». Μπορεί να ανακαλύψεις και πράγματα που… δεν είχαν πάει καν στον νου σου και να εκπλαγείς πραγματικά!

Κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο. Οκ! Θέλεις να πάρεις χρώμα, να μαυρίσεις και να νιώθεις πιο όμορφη. Ξέρεις, όμως, πόσο κακό κάνει στο δέρμα σου ο ήλιος; Είναι αυτός που προκαλεί πρόωρη γήρανση και μπορεί να «συμβάλλει» στην εμφάνιση ανεπιθύμητων σημαδιών. Και, σίγουρα, αυτό δεν το θέλεις. Συνεπώς, μείνε μόνο 15 λεπτά εκτεθειμένη στον ήλιο και πάντα – ΜΑ ΠΑΝΤΑ- με αντηλιακό!

Σπας τα σπυράκια. Ναι! Ένα σπυράκι είναι ενοχλητικό και αντιαισθητικό. Αν το σπάσεις, όμως, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις σημάδι στο δέρμα σου, αλλά και να μολύνεις το σημείο με αποτέλεσμα να εμφανιστούν στη γύρω περιοχή κι άλλα σπυράκια.

Κάνεις απολέπιση σε ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα. Ναι! Η απολέπιση είναι αναγκαία για το δέρμα. Όταν, όμως, αυτό είναι πολύ ξηρό, διαταράσσεται ακόμα πιο πολύ ο επιδερμικός φραγμός του. Συνεπώς, πρώτα πρέπει να φροντίσεις για τη σωστή ενυδάτωσή του και έπειτα για την απολέπιση.

Πλένεις το πρόσωπό σου με καυτό νερό. Σίγουρα, το ζεστό νερό είναι απολαυστικό και σε χαλαρώνει. Ωστόσο, είναι κακός «σύμμαχος» για το δέρμα σου. Κι αυτό, γιατί διαταράσσει τον φραγμό της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα αφυδατώνει σημαντικά το δέρμα.

Χρησιμοποιείς κάθε μέρα απολεπιστικό καθαριστικό προσώπου. Το είπαμε και πριν! Δεν ενδείκνυται η απολέπιση σε καθημερινή βάση. Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα σου. Φρόντισε, λοιπόν, να επιλέγεις πολύ απαλά καθαριστικά στην καθημερινότητά σου.

Βάζεις μεγάλη ποσότητα skincare προϊόντων στο δέρμα σου. Πραγματικά, δεν χρειάζεται να «μπουκώνεις» το δέρμα σου με μεγάλες ποσότητες κρεμών ή serums. Μια μικρή ποσότητα αρκεί και μη φοβάσαι! Μπορεί κι αυτή να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου.

Κάνεις συχνά ατμοθεραπεία ή σάουνα. Όσο απολαυστικές κι αν είναι και οι δύο διαδικασίες, στην υπερβολή τους μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Αν, μάλιστα, αντιμετωπίζεις θέματα ακμής, καλύτερα να μην τα επιλέγεις.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!