Η ενυδάτωση του δέρματος το καλοκαίρι
Η ενυδάτωση του δέρματος το καλοκαίρι


Το λαμπερό δέρμα είναι η βάση για υπέροχες καλοκαιρινές εμφανίσεις. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού όμως, μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα και να προκαλέσουν σπυράκια, ρυτίδες και φραγμένους πόρους. Υπάρχουν τρόποι βέβαια που μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας και να είναι ενυδατωμένο όλο το καλοκαίρι.

1. Ενυδάτωση

Το Α και το Ω για υπέροχη επιδερμίδα είναι η ενυδάτωση. Με τις υψηλές θερμοκρασίες το δέρμα σας αφυδατώνεται. Ειδικά αν έχετε ξηρό δέρμα, θα είστε πιο επιρρεπής. Μην παραλείπετε λοιπόν αυτό το βήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που δεν είναι πάρα πολύ λιπαρή και έχει ως βάση το νερό και χρησιμοποιήστε την πρωί και βράδυ.

2. Απολέπιση

Για να δουλέψει καλά η ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας, πρέπει να είναι εντελώς καθαρό. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε απολέπιση συχνά καθώς έτσι θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους του δέρματός σας. Επίσης προετοιμάζετε καλύτερα την επιδερμίδα σας για το μακιγιάζ, και το κάνει να απλώνεται καλύτερα.

3. Νερό

Το πολύ νερό κάνει καλό στην επιδερμίδα σας, αλλά και γενικότερα στον οργανισμό σας.Το καλοκαίρι επειδή ιδρώνουμε περισσότερο, το σώμα μας χάνει περισσότερο νερό, οπότε είναι μεγαλύτερη η ανάγκη να το αναπληρώσετε, 8 με 10 ποτήρια την ημέρα είναι μια πολύ καλή ποσότητα για να είναι ο οργανισμός σας ενυδατωμένος.

4. Αντηλιακό

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία του αντηλιακού, ειδικά το καλοκαίρι. Ποτέ λοιπόν μην βγαίνετε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, γιατί ο ήλιος είναι ικανός να βλάψει την επιδερμίδα σας. Επιλέξτε το κατάλληλο αντηλιακό σύμφωνα με τις ανάγκες σας και χρησιμοποιήστε το όλο το χρόνο.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!