3+1 μυστικά για ενυδατωμένα χείλη το καλοκαίρι
3+1 μυστικά για ενυδατωμένα χείλη το καλοκαίρι


H εναλλαγή κρύου-ζέστης από εσωτερικούς σε εξωτερικούς χώρους μπορεί πολύ εύκολα να κάνει τα χείλη σας ξηρά.

Έτσι λοιπόν, όπως αντιμετωπίζουμε τις υψηλές θερμοκρασίες με κατάλληλα outfits, αντίστοιχη κατάλληλη προετοιμασία θα χρειαστεί και η επιδερμίδα μας και τα χείλη μας, για να αποφύγουμε τα σκασμένα χείλη. Eιδικότερα, τώρα που η μάσκα προστασίας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δεν είναι λίγες οι φορές που αφυδατώνει τα χείλη μας.

Τα περιποιούμαστε επαρκώς; Πολύ πιθανόν να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι δεν τους δίνετε την προσοχή που τους αναλογεί. Μην ξεχνάτε ότι τα lip-balm προσφέρουν προσωρινή ενυδάτωση και ανακούφιση και πολύ πιθανόν να μην αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ξηρότητας. Πώς θα αποκτήσετε απαλά και ενυδατωμένα χείλη όλο το καλοκαίρι;

1. Aπολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο λεία και απαλά. Προσοχή όμως, εάν έχετε πολύ ξηρά και ξεφλουδισμένα χείλη, αποφύγετε την απολέπιση. Αντ’ αυτού απλώστε τη νύχτα ένα παχύ στρώμα βαζελίνης ως night treatment.

Τip: Μπορείτε να κάνετε την απολέπιση στα χείλη σας, χρησιμοποιώντας μία καθαρή βρεγμένη οδοντόβουρτσα.

2. SPF

Eίναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία στο πρόσωπό μας ακόμη και τον χειμώνα. SPF χρειάζονται και τα χείλη, αφού είναι και αυτά επιρρεπή στις ακτινοβολίες του ήλιου. Προτιμήστε lip balms που περιλαμβάνουν SPF και την βιταμίνη Ε για ταυτόχρονη προστασία και ενυδάτωση.

3. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

Είναι γεγονός πως ιδανικά πρέπει να καταναλώνουμε 8 ποτήρια νερό την μέρα. Η αφυδάτωση συμβάλλει στην ξηροδερμία. Έτσι μπορείτε να εντάξετε στην ρουτίνα σας επίσης τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, και σε συνδυασμό με την κατανάλωση των 8 ποτηριών νερού, θα διατηρείτε ενυδατωμένη την επιδερμίδα και τα χείλη σας εκ των έσω.

4. Μάσκα με μέλι και λάδι

Η μάσκα με μέλι και λάδι είναι μία θεραπεία που μπορείτε να απλώσετε στα χείλη σας και να την αφήσετε κατά την διάρκεια της νύχτας και το επόμενο πρωί. Μετά από αρκετές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι το μέλι έχει αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες και πως το ελαιόλαδο συμβάλλει στην ενυδάτωση. Ο συνδυασμός από λάδι ελιάς και μέλι μας προσφέρει μία πολυβιταμινούχο μάσκα που, χάρη στα ενυδατικά της συστατικά, βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!