6+1 συμβουλές για να πετύχεις την αλογοουρά
6+1 συμβουλές για να πετύχεις την αλογοουρά


Αν και απλό το συγκεκριμένο χτένισμα, έχει κι αυτό τα μυστικά του…

Πόσες φορές δεν έπιασες κότσο με το στυλό σου όσο απαντούσες σε e-mails στον υπολογιστή σου; Άπειρες, το φανταζόμαστε. Κι άλλες τόσες έκανες ponytail με το λαστιχάκι ή το scrunchie σου. Γιατί… υπάρχει πιο όμορφο, βολικό και κομψό χτένισμα από την αλογοουρά; Ε, δεν υπάρχει! 

Και η αλογοουρά, όμως, έχει τα δικά της μυστικά. Ξέρουμε και ξέρεις πως δεν αρκεί να τραβήξεις με τα χέρια σου τα μαλλιά πίσω και να τα πιάσεις με ένα κοκαλάκι. Οκ, είναι η λύση της τελευταίας στιγμής, αλλά για ένα τέλειο αποτέλεσμα, θέλει λίγη προσπάθεια παραπάνω.

#1 Χτένισε καλά τα μαλλιά σου πριν τα μαζέψεις, ώστε να μην υπάρχει κανένας κόμπος.

#2 Χρησιμοποίησε τη χτένα ή τη βούρτσα προς τη φορά που θέλεις να πάει η αλογοουρά. Δηλαδή, αν θες να κάνεις χωρίστρα στο πλάι, χτένισε με φορά προς τα εκεί κ.ο.κ.

#3 «Δούλεψε» την αλογοουρά σε δύο βήματα. Δηλαδή, κάνε μία αλογοουρά από τον αυχένα μέχρι τη μέση του κεφαλιού και μία άλλη από τη μέση μέχρι επάνω. Έπειτα, πιάσε τις δύο αλογοουρές σε μία.

#4 Αν, αφού πιάσεις την αλογοουρά, παρατηρήσεις κόμπους, χτένισέ την.

#5 Για τις φύτρες που πετούν, κάνε το εξής: Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα, που δε χρησιμοποιείς, ψέκασέ τη με λακ και χτένισε όσα μαλλιά δεν «κάθονται».

#6 Ψηλή αλογοουρά. Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο ή είσαι μικροκαμωμένη, ένα high ponytail είναι ό,τι πρέπει για εσένα. Γενικά, όμως, το ύψος της αλογοουράς είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα.

#7 Οι χαμηλές αλογοουρές, από την άλλη, κολακεύουν περισσότερο τα οβάλ και μακρόστενα πρόσωπα και τις πιο ψηλές γυναίκες. Αν, δε, είναι και loose η αλογοουρά σου, θα είσαι ultra chic κάθε στιγμή της ημέρας.

Πηγή: queen.gr

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!