Ο σωστός καθαρισμός των πινέλων του μακιγιάζ
Ο σωστός καθαρισμός των πινέλων του μακιγιάζ


Tα πινέλα στο μακιγιάζ είναι τα μαγικά εργαλεία που μας βοηθούν να εφαρμόσουμε καλύτερα τα προϊόντα στο πρόσωπό μας για αυτό και μόνο αξίζουν τη φροντίδα μας. Πολλές γυναίκες ίσως αμελούν την εβδομαδιαία περιποίησή τους, θα έπρεπε όμως να αναθεωρήσουν καθώς ένα βρώμικο πινέλο είναι η «πηγή» των βακτηρίων, μικροβίων και βλαβερών ελαίων. Το δέρμα έτσι μπορεί να γίνει θαμπό και να γεμίσει σπυράκια.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν, για να είστε σίγουρες ότι είναι καθαρά;

#1. Να τα καθαρίζετε συχνά

Όλα ξεκινάνε από το πόσο καθαρά είναι τα πινέλα. Είναι σημαντικό λοιπόν, να τα καθαρίζετε (είτε με σαμπουάν ή με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ) τουλάχιστον 3 φορές τον μήνα.

#2. Αφαιρέστε τα μικρόβια

Η αποστείρωσή τους είναι το βασικότερο βήμα! Είναι σημαντικό μετά τον καθαρισμό να τα ψεκάσετε με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι. Εναλλακτικά μπορείτε να τους ρίξετε μερικές σταγόνες καθαρό οινόπνευμα.

#3. Σωστή αποθήκευση

Τελευταίο step είναι η αποθήκευση. Είναι σημαντικό να τα έχετε σε ένα σημείο που δεν μαζεύεται βρωμιά ή σκόνη. Για παράδειγμα εάν τα έχετε στο κάτω μέρος του νεσεσέρ, τότε αυτό παραμένει να είναι απαγορευτικό σημείο για να τα αποθηκεύσετε μιας και μαζεύεται εύκολα βρωμιά από τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς. Γι’ αυτό προτιμήστε να τα φυλάσσετε μόνα τους σε ένα νεσεσέρ ώστε να αποφεύγουν τη σκόνη!

Πηγή: jenny.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!