4+1 beauty χρήσεις του ελαιόλαδου
4+1 beauty χρήσεις του ελαιόλαδου


Τι να πούμε εμείς, όταν η Sophia Loren -beauty icon ετών 81!- στην ερώτηση ποιο είναι το μυστικό της αντιγήρανσης η απάντησή της θα ήταν "μπάνιο με ελαιόλαδο";! Τι θα λέγατε λοιπόν, να ακολουθήσουμε τα βήματα της πανέμορφης ηθοποιού αφού μάθουμε τις φανταστικές χρήσεις και ιδιότητές του;

1. Ενυδάτωση

Επειδή το ελαιόλαδο περιέχει τις καταπραϋντικές για το δέρμα Βιταμίνες Α και Ε, λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά ως μαλακτικό. Είναι ιδανικό για να μαλακώσει τραχιά σημεία του σώματός μας, όπως είναι οι φτέρνες των πελμάτων μας, αλλά και να ενυδατώσει ευαίσθητες περιοχές, όπως την περιοχή κάτω από τα μάτια μας.

2. Θρέψη χειλιών

Οι ίδιες βιταμίνες βοηθούν πολύ στο να επανέλθουν τα ξηρά και σκασμένα (είτε από τη ζέστη είτε από το κρύο) χείλη και τους δίνουν λάμψη στη στιγμή! Απλώστε μία πολύ μικρή ποσότητα με τον δείκτη σας και αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη, συνδυάστε το με λάδι καρύδας και μέλι.

3. Αφαίρεση makeup ματιών

Όπως συμβαίνει και με το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό στην αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια μας. Μία πολύ μικρή ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι αρκεί. Σκουπίστε με αυτό τις βλεφαρίδες και το "καπάκι"(!) του ματιού και αν έχουν μείνει υπολείμματα, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τέλος, περάστε απαλά μία πετσέτα από τα μάτια σας.

4. "Serum" για λάμψη

Τρίψτε τα χέρια σας με μία μικρή ποσότητα ελαιόλαδου και στη συνέχεια χαϊδέψτε τις άκρες των μαλλιών σας. Αποτρέπει τη δημιουργία ψαλίδας και εμποδίζει το φριζάρισμα χωρίς να προκαλεί ακαμψία στην τρίχα -αντίθετα, τη θρέφει και τη λειαίνει.

5. Ενδυνάμωση νυχιών

Κάντε μασάζ στα χέρια σας και στην περιοχή γύρω από τα νύχια και στα πετσάκια σας, και αφήστε τις ιδιότητες του ελαιόλαδου να καταπραΰνουν και να δυναμώσουν τα νύχια σας. Για ακόμα πιο εντατική θεραπεία, βάλτε τα χέρια σας σε ένα μπολ με χλιαρό προς ζεστό λάδι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή με όλες τις φυσικές βιταμίνες και χωρίς καθόλου χημικά.

Bonus tip: Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και στην περιοχή του λαιμού ελαιόλαδο λίγο πριν τον ύπνο. Δεν θα πιστεύετε στην όψη και την υφή της επιδερμίδας σας το επόμενο πρωί. Εγώ, αν παραλείψω να το κάνω μία από τις δύο φορές που το έχω στο πρόγραμμά μου για κάθε μήνα, νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Και φυσικά, αυτό που λείπει είναι η φυσική λάμψη!

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!