Ένα μαγικό έλαιο για τα σπυράκια σου
Ένα μαγικό έλαιο για τα σπυράκια σου


Αν έχεις ακμή ή τάση ακμής, βρήκες… το βάλσαμό σου!

Τα σπυράκια και γενικότερα η ακμή είναι ένα βάσανο για πολλά κορίτσια. Εμφανίζονται από το πουθενά, χωρίς λόγο και αιτία και μας σπάνε τα νεύρα. Προσωπικά, στην εφηβεία δεν είχα κανένα πρόβλημα και… εμφάνισα ενήλικη ακμή στα 24 χρόνια μου. Ευτυχώς, με τη βοήθεια της δερματολόγου μου, την ξεπέρασα σε έξι μήνες. Όμως, όπως οι περισσότερες, εμφανίζω κι εγώ σπυράκια στη διάρκεια της περιόδου. Εκείνες τις μέρες, λοιπόν, έρχεται να με σώσει το tea tree oil.

Τι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο, που λέγεται αλλιώς και μελαλεύκη. Είναι το απόσταγμα του φυτού Melaleuca Alternifolia, που ανθεί στην Αυστραλία, και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κατακτά μια σημαντική θέση στον χώρο του skincare. Κατά βάση, το tea tree oil έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αντισηπτική δράση. Έχει αποδειχθεί πως βοηθά πολύ στην ακμή, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας, αλλά και στους μύκητες των ποδιών. Γι’ αυτό, άλλωστε, μπορείς να βρεις στην αγορά πληθώρα προϊόντων- με βασικό συστατικό το tea tree oil-, όπως αντιπιτυριδικά σαμπουάν, καθαριστικά προσώπου, toners, lotion ξυρίσματος, μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, σαπούνια και κρέμες.

Μπορείς, λοιπόν, πολύ εύκολα να το βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά και να το χρησιμοποιήσεις ξεχωριστά αγοράζοντάς το από το φαρμακείο. Προσοχή, όμως! Δεν πρέπει να το απλώσεις μόνο του στο δέρμα σου. Σίγουρα, θα πρέπει να το αναμείξεις ή με κάποιο άλλο έλαιο, όπως το λάδι καρύδας, ή με την ενυδατική σου κρέμα.

Κι αν αναρωτιέσαι σε ποιους τύπους δέρματος απευθύνεται το tea tree oil, τα νέα είναι τέλεια. Όλες οι επιδερμίδες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, πάντα με προσοχή βέβαια. Όπως συμβαίνει με κάθε έλαιο, έτσι και με αυτό, θα πρέπει πρώτα να απλώσεις μια μικρή ποσότητα σε ένα σημείο του δέρματός σου, για να δεις αν θα αντιδράσει. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν απλώνεις tea tree oil σε μεγάλες ποσότητες και σε όλο το πρόσωπο. Μια μικρή ποσότητα στα σημεία που εντοπίζεις σπυράκια είναι αρκετή, ώστε να τα καταπολεμήσεις.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!