5+1 μυστικά για να απαλλαγείς από την ψαλίδα
5+1 μυστικά για να απαλλαγείς από την ψαλίδα


Η ψαλίδα στα μαλλιά είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλά κορίτσια. Δεν έχει σημασία αν έχεις σγουρά, σπαστά ή ίσια μαλλιά. Ούτε αν τα μαλλιά σου είναι κοντά, μεσαίου μήκους ή πολύ μακριά. Οι σπασμένες άκρες και η ψαλίδα είναι ένα φαινόμενο που συναντάται σε όλες μας, δυστυχώς!

Τώρα θα αναρωτιέσαι… Πώς θα εξαλείψεις την ψαλίδα; Με τους έξι τρόπους που θα βρεις παρακάτω, θα πεις «αντίο» στις κατεστραμμένες άκρες, που χαλούν όλη την εικόνα των μαλλιών σου. Για δες…

*Βάλε τη μάσκα μαλλιών στη ρουτίνα σου. Το conditioner μόνο δεν αρκεί για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου. Χρειάζονται έξτρα περιποίηση και αυτήν μπορεί να τους τη χαρίσεις μόνο μια μάσκα μαλλιών. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα άπλωσε μια μικρή ποσότητα στις άκρες, κάνε απαλό μασάζ, άσε το προϊόν να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε. Τόσο απλό!

*Βάλε «φρένο» στα θερμαντικά εργαλεία! Αυτή η περίοδος που μένουμε στο σπίτι είναι ό,τι καλύτερο για να προστατευθείς από την ψαλίδα. Φαντάζομαι τόσο καιρό που είμαστε σε lockdown δεν έχεις χρησιμοποιήσει πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι. Συνέχισε με την ίδια λογική και όταν απελευθερωθούμε.

*Να ελέγχεις τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Να προσπαθείς να επενδύεις σε προϊόντα με βιοτίνη και κρεατίνη, οι οποίες συμβάλλουν στην αναδόμηση και ανθεκτικότητα των μαλλιών.

*Ξανασκέψου… τον τρόπο που λούζεσαι. Φαντάζομαι πως βάζεις σαμπουάν, μετά conditioner, ξεπλένεις τα μαλλιά και μετά καθαρίζεις με αφρόλουτρο το σώμα σου. Όχι! Όσο περισσότερο αφήνεις το conditioner στα μαλλιά τόσο πιο πολύ τα ενυδατώνεις. Όταν το απλώσεις, λοιπόν, άσε το να δράσει και συνέχισε με το αφρόλουτρο. Αφού σαπουνίσεις καλά το σώμα σου, μπορείς να ξεβγάλεις παράλληλα και τα μαλλιά.

*Κάνε φίλο σου το… λαδάκι μαλλιών. Τα ενυδατικά έλαια, όπως το jojoba oil, το αμυγδαλέλαιο ή το argan oil μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για τα μαλλιά σου και για την ψαλίδα. Δυο-τρεις σταγόνες απλωμένες στις άκρες των μαλλιών κάθε βράδυ θα κάνουν τη διαφορά.

*Προσοχή όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Τα νωπά μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα στεγνά. Αυτό σημαίνει πως δε θα πρέπει να τα χτενίζεις, ούτε να προσπαθείς να λύσεις κόμπους, γιατί… το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να τα ταλαιπωρήσεις και να αποκτήσεις ακόμα περισσότερες σπασμένες άκρες.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!