3 tips για τις ρυτίδες στα μάτια
3 tips για τις ρυτίδες στα μάτια


Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις από το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι. Ο μυς τεντώνεται και στη συνέχεια μαζεύεται και αυτή η κίνηση που γίνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, προκαλεί τις λεπτές γραμμές. Επιπλέον, ο ήλιος και συγκεκριμένα οι υπεριώδεις ακτίνες που καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου, είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας.

Οι πιο απλές λύσεις για την αντιμετώπισή τους είναι τρεις. 

Ξεκινάμε από την πιο βασική που είναι η κρέμα ματιών, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση, όπως ακριβώς η κρέμα προσώπου. Με ήπιες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις γύρω από το κινητό βλέφαρο κάνουμε απαλό μασάζ, ενώ εφαρμόζουμε παράλληλα το προϊόν και βοηθάμε τους μύες να χαλαρώσουν.

Εξίσου σημαντικά είναι τα γυαλιά ηλίου. Βλέπετε αυτή η κίνηση, που κάνουμε με τα μάτια, όταν μας ενοχλεί το φως του ήλιου είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη δημιουργία λεπτών γραμμών. Σε καθημερινή βάση, όπως καλύπτουμε το πρόσωπό μας με αντηλιακό, φροντίζουμε να φοράμε και τα γυαλιά ηλίου.

Προσοχή στο ντεμακιγιάζ, και γενικότερα σε κάθε κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου. Είναι μία από τις πιο ευαίσθητες, όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό. Ο,τιδήποτε κάνουμε στα μάτια, πρέπει να γίνεται με ήπιες, ήρεμες κινήσεις. Το ντεμακιγιάζ είναι μια διαδικασία, που κάνουμε καθημερινά και πολλές φορές για να ξεβάψουμε τη μάσκαρα και το μολύβι, ερεθίζουμε το μάτι. Επενδύουμε σε ένα καλό προϊόν ντεμακιγιάζ και κινούμαστε στην περιοχή με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια, πάντα ενυδατώνουμε με κρέμα ματιών.

Extra Tip: Όταν βάφεστε, αποφύγετε τις υπερβολές με την ποσότητα του concealer, του makeup ή της πούδρας. Ένα tip, που μπορείτε να ακολουθήσετε, είναι η εφαρμογή concealer με το δάχτυλό σας, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις έτσι ώστε να το στρώσετε όπως σας βολεύει, στα σωστά σημεία.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!