Λουκέτο στο μεγαλύτερο οίκο δημοπρασιών γούνας
Λουκέτο στο μεγαλύτερο οίκο δημοπρασιών γούνας


Ο μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών γούνας στον κόσμο, το Kopenhagen Fur της Δανίας, πρόκειται να κλείσει.

Η κυβέρνηση της χώρας έδωσε εντολή να εξοντωθεί ολόκληρος ο πληθυσμός των μινκ της χώρας λόγω φόβου για τον COVID-19, όπως αναφέρει το WWD.

Το γεγονός σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής στη Δανία, η οποία ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός βιζόν στον κόσμο . Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen εξέπληξε τη βιομηχανία στις 4 Νοεμβρίου όταν είπε στους Δανούς αγρότες να αρχίσουν να θανατώνουν τα κοπάδια τους. Η Frederiksen τόνισε ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια σπάνια μετάλλαξη του κορωνοϊού, που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προσπάθειες για το εμβόλιο.

Από την άλλη ο Tage Pedersen, πρόεδρος του οργανισμού εκτροφείων και ιδιοκτήτης του Kopenhagen Fur, δήλωσε στο Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να διατάξει μαζική σφαγή σημαίνει ότι δεν υπάρχει "επιστροφή" για τη βιομηχανία. "Ακόμα κι αν κάποιοι αγρότες επιβιώσουν, δεν υπάρχει μέλλον" είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση της Frederiksen, η οποία εξακολουθεί να περιμένει ένα τυπικό νομοσχέδιο με την απλή πλειοψηφία άνω του 50%, θέλει να απαγορευτεί η καλλιέργεια βιζόν στη Δανία μέχρι το 2022. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα αναπαραγωγής θα εξαλειφθούν, κλείνοντας έτσι τη βιομηχανία.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!