Τα καλύτερα έλαια για τα μαλλιά
Τα καλύτερα έλαια για τα μαλλιά


Τα φυτικά έλαια είναι πραγματικά θαυματουργά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους στην ομορφιά, και ειδικότερα στα μαλλιά μας, καθώς προσθέτουν υγρασία και λάμψη. Επίσης, θρέφουν το δέρμα της κεφαλής, βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη τους, ενώ κάνουν τις άκρες μαλακές και ενυδατωμένες.

Υπάρχουν πολλά είδη για να διαλέξετε. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για να επιλέξετε το καλύτερο λάδι μαλλιών.

#1. Ελαιόλαδο

Το ίδιο το ελαιόλαδο είναι γνωστό ότι είναι το καλύτερο έλαιο για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής, θρέφει τις ρίζες των μαλλιών και προάγει την ανάπτυξη των φύτρων μαλλιών. Είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό έλαιο μαλλιών, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών. Το ελαιόλαδο έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών η οποία βελτιώνει τα μαλλιά όσο και το δέρμα.

Το ελαιόλαδο είναι ελαφρύ και περιέχει ελαϊκό οξύ που διεισδύει εύκολα στον άξονα της τρίχας και κλειδώνει την υγρασία. Εφαρμόστε το λάδι εξίσου σε όλο το μήκος των μαλλιών, στη συνέχεια τυλίξτε το κεφάλι με μια πετσέτα και αφήστε το για 20-30 λεπτά.

#2. Λάδι δεντρολίβανου

Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα εξαιρετικό λάδι ανάπτυξης μαλλιών. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε καλλιέργειες παγκοσμίως για την προώθηση της τριχοφυΐας και την καθυστέρηση της εμφάνισης των γκρίζων μαλλιών. Το έλαιο του δενδρολίβανου διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα καθημερινό λούσιμο με αφέψημα δενδρολίβανου, μπορεί να διατηρήσει το χρώμα των μαλλιών.

#3. Έλαιο σπόρων σταφυλιού

Το κραμβέλαιο είναι μη λιπαρό, άοσμο και άχρωμο βασικό έλαιο επιμήκυνσης μαλλιών που προσφέρει πολλές χρήσεις για τον άνθρωπο. Το καθαρό έλαιο από κραμβέλαιο θεωρείται εξαιρετικό, επειδή αναζωογονεί τους θύλακες της τρίχας. Ένα απλό μασάζ με ελαφρύ κραμβέλαιο είναι γνωστό ότι μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα. Μπορείτε ακόμη να το αναμείξετε με 2 κουταλάκια αιθέριου ελαίου λεβάντας ή δεντρολίβανου και να ζεστάνετε το μείγμα. Εφαρμόστε το στο κεφάλι.

#4. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και μέταλλα. Έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα και άλλα θέματα του τριχωτού της κεφαλής. Το καστορέλαιο περιέχει ρικινελαϊκό οξύ το οποίο θεραπεύει τις φλεγμονές και τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής. Ενυδατώνει και μαλακώνει τα μαλλιά, διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας σε αυτά, για αυτό σκαρφαλώνει στη λίστα με τα καλύτερα λάδια για τα μαλλιά.

Το καστορέλαιο λειτουργεί, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, παρέχοντας έτσι περισσότερα θρεπτικά συστατικά.Εφαρμόστε το καστορέλαιο στα άκρα των δαχτύλων σας, και στη συνέχεια, γυρίστε ανάποδα το κεφάλι σας, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!