Τα 6 μεγαλύτερα trends της δεκαετίας
Τα 6 μεγαλύτερα trends της δεκαετίας


Καθώς έχουμε προχωρήσει σε μια νέα δεκαετία, εξετάσαμε κάποια fashion trends που μας επηρέασαν τα τελευταία 10 χρόνια.

Η δεκαετία του 2010 ήταν μια από τις πιο ιστορικές δεκαετίες στην ιστορία της μόδας. Χάρη στα social media, και κυρίως το Instagram, η μόδα μεταμορφώθηκε. Υπήρξαν κάποια παράξενα trends μόδας, άλλα που επέστρεψαν από το παρελθόν αλλά και πολλές νέες ιδέες. Επίσης, οι influencers στα social media, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις που υιοθετήσαμε στη ζωή μας.

Τώρα μπορούμε πιο εύκολα από ποτέ να παρακολουθήσουμε τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις σε λογαριασμούς των αγαπημένων σου influencers και celebrities ή στο YouTube και αμέσως θα δεις τη είναι στην μόδα. Δεν ήταν τόσο απλό παλαιότερο όπου έπρεπε να αγοράσεις ένα περιοδικό ή να δεις τι φορούσαν τα είδωλά σου στην τηλεόραση.

Αυτό που μας δίδαξε η δεκαετία του 2010 ήταν ότι αυτό που είναι παλιό μπορεί να ξαναγίνει καινούργιο. Εμφανίσεις από τη δεκαετία του '80 και τη δεκαετία του '90 ξαναφορέθηκαν πολύ μέσα στα χρόνια. Πολλές από αυτές είναι πολύ δημοφιλείς ακόμη και σήμερα. Έχουμε συγκεντρώσει λοιπόν παρακάτω μια σειρά από τάσεις μόδας που πιστεύουμε ότι όρισαν τη δεκαετία του 2010 και εξακολουθούν να είναι σχετικές σήμερα.

  1. Millennial Pink

Πάνε 4-5 χρόνια από τον χαμό που είχε γίνει στην κοινότητα της μόδας με το «Millennial Pink» ή αλλιώς το «σκονισμένο» ροζ το οποίο είναι απαλό και ταιριάζει με όλα. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις μια συγκεκριμένη απόχρωση χρώματος αλλά θα μπορούσες να το περιγράψεις ως μία grapefruit απόχρωση του ροδακινί σομόν. Αυτό το χρώμα ήταν παντού και όχι μόνο στη μόδα. Επηρέασε άλλες βιομηχανίες όπως την ομορφιά, τους εσωτερικούς χώρους, τα χαρτικά, τα είδη οικιακής χρήσης και ακόμη και το φαγητό! Δεν μπορούσες να το αποφύγεις πουθενά. Αυτό ήταν το «It» χρώμα για μερικά χρόνια, και ήταν παντού στο Instagram και ακόμη και στις πασαρέλες διάσημων σχεδιαστών.

Κάποιοι λένε πως ξεκίνησε το 2012 και άλλοι θεωρούν ότι άρχισε από τον Wes Anderson στην ταινία The Grand Budapest Hotel (2014). Από όπου και αν προήλθε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χρώματα της δεκαετίας.

  1. Athleisure

Το athleisure έγινε το μεγάλο fashion trend του lockdown και ήρθε για να μείνει. Με τον όρο athleisure εννοούμαι τα ρούχα που μπορούν να φορεθούν λόγω της άνεσης και της ελαστικότητάς τους στο σπίτι, και σε αθλητικές δραστηριότητες. Όμως, αυτά τώρα δεν είναι μόνο για το γυμναστήριο. Αντικατέστησαν τα τζιν και τα ρούχα γραφείου αφού είναι αρκετά μοδάτα και άψογα δομημένα. Επέστρεψαν τα σορτς ποδηλασίας, και τα αθλητικά είδη υψηλού επιπέδου και πολλοί σχεδιαστές υιοθέτησαν το καινούργιο trend. Σχετικά καινούργια brands όπως το Ivy Park της Beyoncé και το Yeezy του Kanye West βασίζονται σε αυτήν την ιδέα.

  1. Αθλητικά παπούτσια

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την τάση του athleisure, τα αθλητικά παπούτσια εξελίχθηκαν σε αναπόσπαστο μέρος της γκαρνταρόμπας μας. Πρώτα, είδαμε τα StanSmith του Adidas τα οποία τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας. Όλοι έπρεπε να τα έχουν. Διάσημοι τα προώθησαν και τα συνδύαζαν με φούστες και φορέματα για ένα casual λουκ. Στην συνέχεια και πιο πρόσφατα, τα χοντρά παπούτσια και τα «αθλητικά παπούτσια του μπαμπά» έγιναν αρκετά δημοφιλές.

 
  1. Logo’s

Τα φανταχτερά λογότυπα επέστρεψαν για ακόμη μια φορά.  Όλοι φορούσαν με περηφάνια ρούχα με το λογότυπο της αγαπημένης τους μάρκας. Το δεύτερο μισό της δεκαετίας, είδε επίσης ελαφρώς διαφορετικά κομμάτια με logo’s να εξελίσσονται με πολυτελείς μάρκες να ανανεώνουν τα κομμάτια τους. Όπως και οι πολύχρωμες αλλαγές της Gucci στις τσάντες και στις ζώνες με το λογότυπο της που όλοι επιθυμούσαμε και καινούργια brands που έχουν στο επίκεντρο το logo τους όπως η Off-White.

  1. Rock Studs

Δεν θα μπορούσες να φύγεις από τη δεκαετία χωρίς να έχεις κομμάτια με καρφιά πάνω τους. Αυτή η τάση επέστρεψε όταν ο Valentino κυκλοφόρησε τη συλλογή Rockstud που περιλάμβανε τσάντες, κοσμήματα και παπούτσια. Για μερικά χρόνια, ήταν το «It» παπούτσι που έπρεπε να έχει κάθε γυναίκα στον χώρο της μόδας. Αυτό, φυσικά, είχε ως αποτέλεσμα πολλά άλλα high-street brands να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές. Τα καρφιά ήταν παντού στα ρούχα μας, ακόμη και σε αξεσουάρ και κοσμήματα.

  1. Νοσταλγία των 90’s

Υπάρχουν τόσες πολλές τάσεις της δεκαετίας του '90 που ξαναεμφανίστηκαν που θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε μια ολόκληρη ανάρτηση σε αυτές. Πολλοί σχεδιαστές παρουσίασαν αγαπημένα κομμάτια τους που ήταν μέρος της γκαρνταρόμπας τους όσο μεγάλωναν. Τσάντες ζώνης, slip φορέματα, τσόκερ και μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου: η δεκαετία του 2010 επηρεάστηκε από τα 90’s περισσότερο από κάθε άλλη. Όλα αυτά τα κομμάτια θεωρήθηκαν cool αξεσουάρ και φορέθηκαν από influencers και supermodels, όπως η Bella και η Gigi Hadid.

 

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!