Τα 8 πιο χρήσιμα tips περιποίησης για τις μπούκλες σου
Τα 8 πιο χρήσιμα tips περιποίησης για τις μπούκλες σου


Τα φυσικά σγουρά μαλλιά είναι πολύ όμορφα, έχουν όγκο, έχουν υπέροχες μπούκλες, όμως είναι δύσκολα στο χτένισμα, στην περιποίηση και στο styling, φριζάρουν πολύ εύκολα και μπερδεύονται, ακόμη πιο πολύ όταν ο καιρός αλλάζει. Για τα παραπάνω αρνητικά οι περισσότερες γυναίκες με σγουρά μαλλιά αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην καταστροφή των μαλλιών τους με συχνά ισιώματα, παρά στην περιποίηση τους.

Δείτε παρακάτω μερικά tips που θα σας λύσουν τα χέρια:

#1. Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν για φυσικά σγουρά μαλλιά, που περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες.

#2. Αν σας αρέσει να ισιώνετε τα φυσικά σγουρά μαλλιά σας, τότε προτιμήστε ειδικά σαμπουάν που προσφέρουν εύκολο ίσιωμα.

#3. Μετά το λούσιμο να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, έτσι κλείνουν τα λέπια των τριχών και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, λαμπερά και το πιο σημαντικό δεν φριζάρουν. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το πιστολάκι, αν το χρησιμοποιήσετε για κάποιο χτένισμα, τότε στο τέλος βάλτε τον διακόπτη στον κρύο αέρα.

#4. Το μαλακτικό μαλλιών καλό είναι να μένει στα μαλλιά, προτιμήστε τις leave in φόρμουλες που προλαμβάνουν το φριζάρισμα και διατηρούν τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά.

#5. Μη χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα, γιατί οι τρίχες είναι πολύ ευαίσθητες και μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα. Καλό είναι να χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά και πάντα με μια χτένα με χοντρά δόντια.

#6. Κάντε διάλειμμα από το πιστολάκι και το ψαλίδι ισιώματος. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

#7. Αν επιμένετε στα προϊόντα styling με υψηλή θερμοκρασία, τότε χρησιμοποιήστε ειδικά spray ή serum που προστατεύουν τα μαλλιά και προσφέρουν πιο εύκολο χτένισμα.

#8. Αποφύγετε τα κουρέματα με ίσιο μήκος στις άκρες. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας αραιώσει τα μαλλιά στις άκρες, με ελάχιστη διαφορά μήκους, ώστε να πέφτουν όμορφα και να μη φουντώνουν αλλόκοτα.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!