Πώς πρέπει να πλένεις τα εσώρουχα;
Πώς πρέπει να πλένεις τα εσώρουχα;


Για να μην καταστρέφεις την υφή και τη φόρμα τους.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας. Αναζητάμε να μάθουμε όλα τα νέα trends, πειραματιζόμαστε κάνοντας νέους συνδυασμούς, φροντίζουμε με κάθε τρόπο τα ρούχα μας ώστε να παραμείνουν σαν καινούρια και γενικά είμαστε on alert σε ό,τι έχει να κάνει με την γκαρνταρόμπα μας.

Συχνά, όμως, δε συμβαίνει το ίδιο με τα εσώρουχά μας. Δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τις νέες τάσεις, αλλά κυρίως για να τα διατηρούμε σαν καινούρια στην ντουλάπα μας. Έχουμε την εντύπωση ότι- επειδή φοριούνται μέσα από τα ρούχα και γενικά εκ πρώτης όψεως δεν είναι ορατά- δεν υπάρχει και λόγος να τα φροντίζουμε περαιτέρω.

Το αποτέλεσμα; Να τα πλένουμε άτσαλα, με λάθος τρόπο ή να τα ρίχνουμε στο πλυντήριο και σιγά σιγά να τα καταστρέφουμε. Πόσες φορές δε σου έχει τύχει μετά από λίγο καιρό να έχεις δει ότι το σουτιέν σου έχασε τη φόρμα και το σχήμα του, ότι τα σιδεράκια στην μπανέλα σιγά σιγά χαλαρώνουν ή φεύγουν και ότι δε στηρίζει ικανοποιητικά το στήθος σου;! Πολλές, είναι η απάντηση.

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερα tips, που θα σε βοηθήσουν να πλένεις σωστά τα εσώρουχά σου, ώστε να αυξάνεις τη διάρκεια ζωής τους και να μην τα χαλάς πριν την ώρα τους. Γιατί το σωστό και φροντισμένο εσώρουχο είναι ικανό να αναδείξει ακόμα περισσότερο κάθε ρούχο που φοράμε. Αυτό να μην το ξεχνάς ποτέ!

-Μην επιλέγεις σκληρά απορρυπαντικά. Φρόντισε να πλένεις τα εσώρουχά σου στο χέρι με ένα απαλό απορρυπαντικό, που θα φροντίζει το ύφασμα και τη γραμμή του. Εναλλακτικά, μπορείς να τα πλύνεις μέσα σε ζεστό νερό προσθέτοντας μερικές σταγόνες baby shampoo.

-Άσε τα εσώρουχα να μουλιάσουν. Μέσα στο μείγμα που σου περιγράψαμε νωρίτερα, μπορείς να αφήσεις τα εσώρουχα για 10-15 λεπτά. Αν υπάρχουν λεκέδες, μπορείς να τους τρίψεις τοπικά με μια οδοντόβουρτσα που δε χρησιμοποιείς. Στη συνέχεια, άδειασε αυτό το πρώτο νερό και βάλε σε καθαρό νερό για άλλα πέντε λεπτά τα εσώρουχα να μουλιάσουν. Τέλος, στύψε τα με απαλές κινήσεις και άπλωσέ τα στην απλώστρα.

-Δώσε προσοχή στα χρώματα. Μην μπλέξεις μπλε εσώρουχα με λευκά ή ροζ. Όπως συμβαίνει με τα ρούχα που ξεβάφουν, το ίδιο μπορεί να συμβεί με τα εσώρουχα.

-Γενικά, καλό είναι να μην πλένεις τα εσώρουχα στο πλυντήριο, γιατί ταλαιπωρούνται αρκετά. Αν, ωστόσο, δεν έχεις άλλη εναλλακτική, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, να τα τοποθετήσεις σε ειδικό δίχτυ, ώστε να μη χτυπιούνται και ταλαιπωρούνται στις στροφές του πλυντηρίου.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!