Είναι καλής ποιότητας τα παπούτσια σου;
Είναι καλής ποιότητας τα παπούτσια σου;


Πόσες φορές δε σου έχει συμβεί να δεις, να ενθουσιαστείς και να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια, που τελικά κατέληξες να φορέσεις μόνο μία φορά, γιατί ήταν χειρίστης ποιότητας; Ρητορική είναι η ερώτηση. Εμένα πάντως μού συνέβη φέτος το καλοκαίρι όταν έλαβα ένα έκτακτο κάλεσμα για βάφτιση της τελευταίας στιγμής- λόγω και των συνθηκών του κορονοϊού- και έτρεξα ασθμαίνοντας να αγοράσω ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Δυστυχώς, η αγορά μου κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Μπορεί το σχέδιο να ήταν άκρως εντυπωσιακό και κομψό, όμως- πραγματικά- δεν έχουν πονέσει ποτέ τόσο πολύ τα πόδια μου, ούτε και έχω βασανιστεί τόσο πολύ από πόνο λόγω παπουτσιών. Από εκείνη τη μέρα, λοιπόν, το έβαλα σκοπό να μην ξαναγοράσω βιαστικά παπούτσια και να βρω τα βασικά χαρακτηριστικά ενός παπουτσιού καλής ποιότητας. Και τα βρήκα.

Για την ακρίβεια, η Γαλλίδα fashion designer και youtuber, Justine Leconte, θα σου λύσει -στο παρακάτω βίντεο- όλες τις απορίες για το τι συνθέτει ένα καλής ποιότητας, γερό παπούτσι. Πρωτίστως, όπως λέει, θα πρέπει να δώσεις την πρέπουσα σημασία στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Ιδανικά, καλό είναι να προτιμάς τα δερμάτινα παπούτσια ή τη λύση του vegan leather. Πάντα, όμως, θα πρέπει να δοκιμάζεις τα παπούτσια στο κατάστημα που βρίσκεσαι προτού πραγματοποιήσεις την αγορά σου. Πρέπει να δεις, άλλωστε, και αν «κάθονται» καλά στα πόδια σου.

Όσον αφορά τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, όπως λέει η Leconte, θα πρέπει να διαπιστώσεις φορώντας τα αν το τακούνι μπαλατζάρει. Αν δε στέκεσαι με άνεση πάνω σε αυτό, απόρριψέ το αμέσως. Όσο κι αν σου αρέσει το design του. Και, βέβαια, παίζει σημαντικό ρόλο το σημείο που είναι τοποθετημένο το τακούνι. Θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε βλέποντας το video.

Πάτα, λοιπόν, το play και μελέτησε σχολαστικά όσα στοιχεία συνθέτουν το καλής ποιότητας παπούτσι. Είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις… Μπορεί κάποιες φορές να χρειαστεί να δώσεις περισσότερα χρήματα για ένα καλό ζευγάρι παπούτσια- όπως λέει και η Justine Leconte- αλλά τουλάχιστον θα χαρείς αυτό και την άνεσή του για πολλά, πολλά χρόνια!

 

 

 


Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!