Βάζεις νερό στο μπουκάλι του σαμπουάν;
Βάζεις νερό στο μπουκάλι του σαμπουάν;


Όταν το σαμπουάν κοντεύει να τελειώσει, οι περισσότερες από εμάς το γεμίζουμε -σχεδόν- με νερό προκειμένου να εκμεταλλευτούμε και την τελευταία σταγόνα. Κάποιες μάλιστα, αραιώνουν το σαμπουάν τους με νερό για να το κάνουν να κρατήσει περισσότερο. Τι συμβαίνει όμως στο σαμπουάν σου όταν του προσθέτεις νερό; Εξαρτάται από το είδος του σαμπουάν! Θα σου εξηγήσουμε...

Όλα βασίζονται στα sulfates που περιέχει ή δεν περιέχει το σαμπουάν σου. Έχουμε ήδη εξηγήσει πως, αν έχεις βαμμένα μαλλιά πρέπει να προτιμάς σαμπουάν χωρίς sulfates που προστατεύουν το χρώμα. Αυτά τα σαμπουάν λοιπόν, που δεν έχουν sulfates, χάνουν την αποτελεσματικότητά τους όταν προσθέτεις νερό. Έτσι κι αλλιώς, δεν κάνουν αφρό αλλά, αν τα αραιώσεις και με νερό δεν καθαρίζουν τόσο καλά τα μαλλιά σου. Αν βάλεις νερό μόνο μία φορά, όταν τελειώσουν σχεδόν εντάξει, δεν πειράζει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να τα αραιώνεις με νερό.

Τα υπόλοιπα σαμπουάν, αυτά που έχουν sulfates, μπορείς να τα αραιώσεις αλλά όπως και κάθε αραιωμένο προϊόν, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο αν δεν τα αραίωνες. Σε γενικές γραμμές άρα, μπορείς να βάλεις νερό στο σαμπουάν σου για να απολαύσεις το τελευταίο λούσιμο που θα σου προσφέρει αυτό το μπουκάλι αλλά μην το κάνεις συνήθεια και πριν αποφασίσεις να αραιώσεις το προϊόν σου με νερό, δες την ετικέτα και ανακάλυψε αν περιέχει sulfates η όχι.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!