Τι χρειάζεσαι από το αντηλιακό
Τι χρειάζεσαι από το αντηλιακό


Καλοκαίρι και αντηλιακό «πάνε μαζί»! Καθώς το καλοκαίρι έφτασε και οι διακοπές πλησιάζουν, ήρθε η ώρα να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό για το δέρμα μου, για να απολαύσω τον ήλιο κάθε στιγμή, με ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις ερωτήσεις του τύπου «τι θέλεις από τις διακοπές σου», το συμπεριλαμβάνω στις απαντήσεις μου: Το αντηλιακό μου θα είναι μαζί μου τις περισσότερες ώρες της ημέρας, θα το χρησιμοποιώ συχνά και θέλω πραγματικά να το ευχαριστιέμαι. Για αυτό και έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον «σύμμαχό» μου στην ατέλειωτη ηλιοθεραπεία μου, στο κολύμπι μου και στις βόλτες μου στο νησί, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Οργανώθηκα λοιπόν, ενημερώθηκα για την αντηλιακή προστασία και κατέληξα πως το ιδανικό αντηλιακό για εμένα πρέπει να συνδυάζει πέντε πολύ βασικά ζητήματα…

-Να με προστατεύει από την ακτινοβολία UVA: Είναι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου που διαπερνάει το όζον και φτάνει στην επιφάνεια της Γης. Αποτελεί σχεδόν το 95% της συνολικής υπεριώδους ακτινοβολίας και είναι αυτή που εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα, προκαλώντας φωτογήρανση.

-Να με προστατεύει από την ακτινοβολία UVB: Πρόκειται για το περίπου 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου που διαπερνά την ατμόσφαιρα και είναι αυτή που προκαλεί εγκαύματα, μετά από έκθεση χωρίς προστασία.

-Να είναι ανθεκτικό στο νερό: Πολλοί πιστεύουν πως όσο βρίσκονται μέσα στη θάλασσα δεν έχουν ανάγκη προστασίας από τον ήλιο. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, καθώς οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου επηρεάζουν την επιδερμίδα μας και ενώ κολυμπάμε.

-Να ενυδατώνει πολύ καλά το δέρμα μου: Η έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη κάνει ακόμα πιο απαιτητική την επιδερμίδα μου, η οποία χρειάζεται πολύ καλή και βαθιά ενυδάτωση.

-Να αφήνει απαλή αίσθηση στο δέρμα μου: Δεν μου αρέσει να αισθάνομαι ότι κολλάω ή ότι έχουν μείνει άσπρα υπολείμματα αντηλιακού πάνω μου. Αντίθετα, ένα αντηλιακό που απορροφάται γρήγορα, κάνει την επιδερμίδα μου βελούδινη.

Θεωρώ «έξτρα bonus», η σειρά προϊόντων που θα επιλέξω να σέβεται το περιβάλλον, είτε με τη βιοδιασπώμενη σύνθεσή της, είτε με ανακυκλώσιμες συσκευασίες!

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!