Γίνεται να βάψεις τα μαλλιά αν είναι βρεγμένα;
Γίνεται να βάψεις τα μαλλιά αν είναι βρεγμένα;


Αυτό που όλες ξέρουμε, όμως, είναι ότι απλώνουμε τη βαφή σε εντελώς στεγνά μαλλιά, ενώ πολλοί κομμωτές συμβουλεύουν να τα έχουμε άλουστα και δυο-τρεις μέρες, γιατί έτσι πιάνει καλύτερα το χρώμα. Αυτά ισχύουν για τα στεγνά μαλλιά.

Έχεις σκεφτεί, όμως, να βάψεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα; Πιθανότατα, όχι. Και μάλλον σου ακούγεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, μπορείς αν θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου χωρίς αυτά να είναι εντελώς στεγνά. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι αν η βαφή την οποία έχεις αγοράσει προορίζεται για νωπά ή στεγνά μαλλιά. Σε κάθε μία, όμως, από τις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθείς βήμα-βήμα τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί με τη βαφή, αλλά να κάνεις και το τεστ απλώνοντας λίγη βαφή σε ένα μικρό σημείο για να δεις αν είσαι ή όχι αλλεργική.

Τα θετικά στοιχεία της βαφής σε νωπά μαλλιά

Η βαφή κατανέμεται σωστά: Η υγρασία των βρεγμένων μαλλιών βοηθά στην καλύτερη κατανομή του χρώματος στην τρίχα. Σκέψου ότι όταν απλώνεις τη βαφή σε στεγνά μαλλιά πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή και να βεβαιωθείς ότι το χρώμα έχει απλωθεί σε όλη την επιφάνεια των τριχών. Στα βρεγμένα μαλλιά, η υγρασία βοηθά πολύ αυτή τη διαδικασία.

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο απορροφητικά: Όταν έχουμε νωπά μαλλιά έχουμε και ανοιχτούς πόρους, πράγμα που σημαίνει ότι η επιδερμίδα απορροφά καλύτερα. Υπάρχει, λοιπόν, μια ουσιαστική ευκαιρία το χρώμα να εισχωρήσει βαθιά στην τρίχα, ελαφρώς βαθύτερα από ό,τι θα γινόταν σε στεγνά μαλλιά.

Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρη: Ας μην κρυβόμαστε! Όταν έχεις ετοιμάσει το μπολ με τη βαφή και το πινέλο για να βάψεις τα μαλλιά σου, έχεις ένα μικρό άγχος για το αν θα κατανείμεις σωστά το χρώμα και αν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ή αν θα μείνει κάποιο σημείο εντελώς άβαφο. Αντίθετα, το να βάψεις τα νωπά μαλλιά σου και να απλώσεις τη βαφή σε όλο το κεφάλι κάνοντας σχολαστικό μασάζ, είναι πολύ πιο εύκολο και ανακουφιστικό.

Τα αρνητικά στοιχεία της βαφής σε νωπά μαλλιά

Ανόμοια εφαρμογή: Ενώ η επιπρόσθετη υγρασία βοηθά στην καλύτερη κατανομή χρώματος, η βαφή είναι λιγότερο ακριβής συγκριτικά με την εφαρμογή σε στεγνά μαλλιά. Αν θέλεις να κάνεις μια ανανέωση και δραστική αλλαγή στα μαλλιά σου, καλό είναι να επιλέξεις βαφή για στεγνά μαλλιά.

Το νερό μπορεί να αραιώσει το χρώμα: Αν η βαφή δεν είναι καλής ποιότητας, τότε μπορεί με την υγρασία να αραιώσει το χρώμα και το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ζωντανό ή μόνιμο όσο θα ήθελες.

Κι αν έχεις μπερδευτεί και δεν ξέρεις τελικά πότε να χρησιμοποιήσεις βαφή σε νωπά μαλλιά, οι απορίες θα σου λυθούν αμέσως.

Αν θέλεις να σκουρύνεις ή να ανοίξεις πολύ τα μαλλιά σου, γενικά να κάνεις μια δραστική αλλαγή, καλό είναι να επιλέξεις βαφή για στεγνά μαλλιά.

Αν, όμως, θέλεις να κάνεις μια μικρή αλλαγή, όπως να ανοίξεις ελαφρώς το χρώμα των μαλλιών σου, μπορείς να επιλέξεις τη λύση της βαφής σε βρεγμένα μαλλιά. Οι βαφές για νωπά μαλλιά δεν περιέχουν τόσο μεγάλη ποσότητα αμμωνίας, όσο οι κοινές βαφές, οπότε ίσως χρειαστεί σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναβάψεις τα μαλλιά σου.

Για να κρατήσει το χρώμα ακόμα περισσότερο, καλό είναι να λούζεσαι με σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!