Πώς μπορείς να προστατεύσεις τα μακριά μαλλιά από το σπάσιμο
Πώς μπορείς να προστατεύσεις τα μακριά μαλλιά από το σπάσιμο


Ήλιος, ζέστη και θαλασσινό αλάτι. Μπορεί να λατρεύεις το καλοκαίρι, όμως πιθανότατα δεν συμβαίνει το ίδιο με τα μαλλιά σου. Κάθε γυναίκα που έχει μακριά μαλλιά ή προσπαθεί να τα μακρύνει, γνωρίζει πως χρειάζεται να καταβάλει επιπλέον προσπάθειες προκειμένου να τα διατηρεί υγιή και να αποφεύγει το σπάσιμο, κατά τη διάρκεια του θέρους.

Πολλές γυναίκες συγχέουν το σπάσιμο της τρίχας με την ψαλίδα, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά προβλήματα. Η τρίχα σπάει όταν έχει γίνει ιδιαίτερα αδύναμη λόγω του styling, των βαφών, της έλλειψης ενυδάτωσης, και μεταξύ άλλων, του έντονου βουρτσίσματος. Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωπες με αυτό το πρόβλημα, το να μακρύνουμε τα μαλλιά μας αποδεικνύεται μια δύσκολη υπόθεση. Διότι τα μαλλιά σπάνε ουσιαστικά σε πιο γρήγορο ρυθμό από εκείνον που μακραίνουν...

Τα καλά νέα είναι όμως, ότι υπάρχουν τρόποι για να προστατεύσεις τα μακριά μαλλιά σου από το σπάσιμο και μάλιστα, να τα δεις να μακραίνουν περισσότερο και να γίνονται ακόμη πιο δυνατά.

Αν θέλεις, λοιπόν, να αποφύγεις το σπάσιμο των μαλλιών σου ή να το περιορίσεις σημαντικά κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, δοκίμασε να ακολουθήσεις τις συμβουλές που ακολουθούν. Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα μακριά και δυνατά μαλλιά που θέλεις αυτό το καλοκαίρι.

1. Η χρήση της πετσέτας και του σεσουάρ

Απλή αλλά σημαντική συμβουλή που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα του σπασίματος των μαλλιών. Σίγουρα η χρήση πετσέτας είναι απαραίτητη έπειτα από το λούσιμο. Για να αποφεύγεις την τσάκιση της τρίχας και την ταλαιπωρία των μαλλιών σου γενικότερα όμως, καλό είναι να χρησιμοποιείς ελάχιστα την πετσέτα έπειτα από το λούσιμο και σίγουρα, να μην την αφήνεις πολλή ώρα στο κεφάλι σου. Προσπάθησε να μην τρίβεις την πετσέτα στα μαλλιά σου και ακόμη καλύτερα, αντί για μια απλή πετσέτα μπάνιου, δοκίμασε να χρησιμοποιείς ένα παλιό t-shirt ή μια πετσέτα από μικροΐνες για το στέγνωμα των μαλλιών σου -είναι πιο απαλά με την τρίχα.

Εκτός από τον τρόπο που χρησιμοποιείς την πετσέτα, εξίσου σημαντικό είναι να δίνεις προσοχή και στο πώς στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς σεσουάρ αμέσως μετά το λούσιμο, όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Δοκίμασε να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά για λίγη ώρα και προσπάθησε να μην τα χτενίζεις ενώ είναι βρεγμένα. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποφύγεις το φριζάρισμα και το σπάσιμο της τρίχας.

2. Η έλλειψη υγρασίας και η σωστή ενυδάτωση

Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως η έλλειψη υγρασίας στα μαλλιά σου μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στο σπάσιμο της τρίχας. Μάλιστα, λόγω του ήλιου και των υψηλών θερμοκρασιών, το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το καλοκαίρι. Προκειμένου να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, λοιπόν, είναι σημαντικό να ενυδατώνεις φυσικά τον οργανισμό σου, καταναλώνοντας αρκετό νερό σε ημερήσια βάση και να εξοπλίσεις το μπάνιο σου με προϊόντα περιποίησης μαλλιών τα οποία περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, το σαμπουάν, το conditioner και η μάσκα μαλλιών που θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το καλοκαίρι, καλό είναι να περιέχουν συστατικά τα οποία είναι γνωστά για τις θρεπτικές, ενδυναμωτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες, όπως η βιταμίνη Β7, η πανθενόλη και το μπαμπού.

Πηγή: epithimies.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!