Έτσι πρέπει να κοιμάσαι για να μην κάνεις ρυτίδες
Έτσι πρέπει να κοιμάσαι για να μην κάνεις ρυτίδες


Μπορεί να ακούς και να διαβάζεις διαρκώς ότι ακολουθώντας κατά γράμμα τη skincare routine σου θα έχεις ένα όμορφο και υγιές δέρμα. Μπορεί να ξέρεις ότι το αλκοόλ και η κακή διατροφή βλάπτουν την επιδερμίδα. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να βελτιώσει και να διατηρήσει σε καλή κατάσταση το δέρμα σου, εκτός από τον ύπνο. Ο καλός ύπνος είναι εγγύηση για την καλή υγεία και όψη του δέρματός σου.

Σκέψου, πόσες φορές ξύπνησες το πρωί πρησμένη ή με κουρασμένη επιδερμίδα, ενώ το προηγούμενο βράδυ είχες πλύνει καλά το πρόσωπο και είχες ακολουθήσει όλη την ιεροτελεστία της βραδινής skincare ρουτίνας; Πολλές, ε; Τότε, θα πρέπει να σκεφτείς ότι μάλλον έφταιξε η στάση του ύπνου.

Γιατί ο τρόπος και η στάση με την οποία βολευόμαστε και κοιμόμαστε μπορεί να βλάψει σημαντικά το δέρμα και να φταίει για την εμφάνιση ρυτίδων. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στο παρακάτω βίντεο, θα δεις ποια είναι η απολύτως σωστή στάση ύπνου για να αποφεύγεις την ταλαιπωρία της επιδερμίδας και τις λεπτές γραμμές, αλλά και ποια είναι αυτή που σου κάνει μεγάλο κακό.

 

 

Όπως είδες, η κατάλληλη στάση για ύπνο είναι ανάσκελα, γιατί έτσι αποτρέπεται η τριβή του προσώπου σου με το μαξιλάρι και άρα δεν προκαλούνται ρυτίδες. Αντίθετα, όταν κοιμάσαι μπρούμυτα κάνεις το μεγαλύτερο κακό στο δέρμα σου, μιας και δημιουργείται περισσότερο πρήξιμο στα μάτια, ενώ ενισχύεις τη δημιουργία μόνιμων λεπτών γραμμών.

Όσον αφορά τον ύπνο στο πλάι, είναι πιθανό να εμφανίσεις ρυτίδες στο σημείο του ντεκολτέ και στη μεριά του προσώπου από την οποία κοιμάσαι, αλλά αυτή η στάση είναι πιο «ακίνδυνη» από το να κοιμάσαι μπρούμυτα.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!