Τι πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις παπούτσια
Τι πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις παπούτσια


Επτά shoe designers αποκαλύπτουν τι πρέπει να προσέχεις πριν προβείς στην αγορά σου!

Αν υπάρχει ένα αξεσουάρ που μπορεί αμέσως να μεταμορφώσει το σύνολό μας, αυτό δεν είναι άλλο από τα παπούτσια. Τα παπούτσια έχουν ξεχωριστή θέση στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας, είναι η fashion εμμονή των περισσότερων και καμία δεν εφησυχάζει με ένα, δύο το πολύ τρία ζευγάρια. Sneakers, mules, square sandals, μπαλαρίνες ή ψηλοτάκουνες μπότες έχουν κυρίαρχη θέση στην ντουλάπα μας σε πολλά και διαφορετικά χρώματα ή prints και υλικά. Ανάλογα δε με τη σεζόν και τις νέες τάσεις όλες -σχεδόν πάντα- επιζητάμε και επιδιδόμαστε σε ατέλειωτο shopping για να ανανεώσουμε τη συλλογή μας.

Η πλειοψηφία του γυναικείου κοινού κοιτά ένα πράγμα όταν επιλέγει να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια: αν αυτό δείχνει κομψό και εντυπωσιακό το πόδι. Η άνεση και η καλή ποιότητα των υλικών συχνά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, με αποτέλεσμα όταν το παπούτσι φορεθεί για ένα διάστημα πολλών ωρών να μας κουράσει, να πονέσει η μέση μας και να ταλαιπωρηθούν τα πόδια μας.

Σύμφωνα με το WhoWhatWear και επτά shoe designers, υπάρχουν μυστικά για το πώς μπορείς να επιλέγεις τα σωστά παπούτσια, που ταυτόχρονα θα είναι στυλάτα, άνετα και θα μπορείς να τα έχεις για μια ζωή. Κάνε scroll, λοιπόν, στην παρακάτω gallery για να τα μάθεις και κράτα σημειώσεις!

Arianna Casadei, founder του brand Casadei: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει μια γυναίκα είναι το «vibe» που παίρνει από το ζευγάρι παπουτσιών που έχει βάλει στο μάτι. Η προσωπικότητά της πρέπει να λάμπει μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο αξεσουάρ και να την κάνει να νιώθει άνετη, με αυτοπεποίθηση και να είναι ο εαυτός της.

Mary Alice Malone, founder & creative director του brand Malone Souliers: Η άνεση είναι το Α και το Ω για ένα ζευγάρι παπούτσια. Σαν γυναίκα που είμαι κι εγώ, ξέρω πόσο μεταμορφώνει την εικόνα μας ένα ζευγάρι όμορφα παπούτσια, τα οποία όμως είναι συγχρόνως άνετα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι φτιαγμένα από καλά υλικά, το τακούνι πρέπει να έχει τέλεια ισορροπία, ώστε η γυναίκα να έχει σωστή στάση σώματος και να προστατεύει τη μέση. Λαμβάνω πάντα υπόψη μου αυτά τα στοιχεία προτού προσθέσω τις τελευταίες μαγικές πινελιές αισθητικής στα παπούτσια μου.

Sunyuul Yie, creative director & CEO του brand Yuul Yie: Σημαντικό ρόλο παίζει το σχήμα του παπουτσιού και το τακούνι, το οποίο πρέπει να είναι ισορροπημένο και να ταιριάζει τέλεια στο πόδι τη στιγμή που το δοκιμάζουμε.

Merve Manastir, συνιδρύτρια και creative director του brand Manu Atelier: Ένα καλό παπούτσι συνδυάζει την αισθητική με την άνεση τη στιγμή που το φοράς.

Jane Frances, founder & creative director του brand Dear Frances: Το καλό παπούτσι πρέπει να έχει υπέροχα μαλακό δέρμα και τέτοιο καλούπι, ώστε να νιώθει άνετα η γυναίκα που το φοράει και να το κρατήσει για μια ζωή. Επίσης, η κατασκευή της σόλας θα πρέπει να είναι μαλακή από τη φτέρνα ως τα δάχτυλα. Εκτός από τα υλικά, η κάθε γυναίκα θα πρέπει να προσέχει τις ραφές και τις λεπτομέρειες του design, που δείχνουν τη μοναδικότητα του παπουτσιού.

Vanissa Antonious, founder & creative director του brand Neous: Για μένα δύο πράγματα έχουν σημασία: ο σχεδιασμός και το wearability (πότε θα υποστεί φθορά, δηλαδή), το οποίο έχει απόλυτη σχέση με την ποιότητα. Ένα καλό δερμάτινο παπούτσι, που θα έχουμε για πολλά χρόνια στη συλλογή μας, μάς κάνει μέρος της βιωσιμότητας της μόδας.

Valentina Bezuhanova, συνιδρύτρια του brand By FAR: Θα πρέπει να επενδύσεις σίγουρα σε ένα ζευγάρι χειροποίητα παπούτσια. Παπούτσια στα οποία ο σχεδιαστής έχει δώσει όλη του την καρδιά και την ψυχή για να κατασκευάσει. Δεν έχει σημασία αν αυτά είναι ένα κλασικό και διαχρονικό ζευγάρι μαύρα mules ή πολύχρωμες γόβες με κεντήματα.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!