Λιπαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι: τι κάνουμε;
Λιπαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι: τι κάνουμε;


To καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι μας λατρεύουμε αλλά όταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη τότε ίσως το ξανασκεφτόμαστε. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα –όπως εγώ – αφού η ανεπιθύμητη γυαλάδα αλλά και η υπερβολική έκκριση σμήγματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Αναζητώντας λοιπόν τρόπους για να περιορίσω την λιπαρότητα από το δέρμα μου αυτό το καλοκαίρι, ανακάλυψα τέσσερα πολύτιμα beauty tips, τα οποία ακολουθώ ήδη πιστά και οφείλω να ομολογήσω ότι η λιπαρότητα έχει υποχωρήσει σημαντικά.

#1. Καθαρισμός

Ακόμη και το καθαριστικό εξειδικεύεται στον τύπο επιδερμίδας της κάθε γυναίκας! Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα,όπως εγώ, επιλέξτε ένα ήπιο αφρώδες τζελ καθαρισμού με φυτικά εκχυλίσματα ή εμπλουτισμένα με γλυκολικό οξύ που έχει απολεπιστική και σμηγματορυθμιστική δράση. Μετά τον καθαρισμό, μην αφήνετε να μεσολαβεί πάνω από 1’ μέχρι να προχωρήσετε στο επόμενο προϊόν που χρησιμοποιείτε. Με την καθυστέρηση, η υγρασία της επιδερμίδας κινδυνεύει να εξατμιστεί.

#2. Χρησιμοποιήστε oil-free προϊόντα

Αυτή είναι η κίνηση ματ έναντι της λιπαρότητας – η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων θα σας βοηθήσουν σημαντικά να καταπολεμήσετε την λιπαρότητα όλο το καλοκαίρι.

#3. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Μη ξεχνάτε το αντηλιακό, βασικό και απαραίτητο για κάθε γυναίκα όλο το χρόνο και ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες που χάρη στην ειδική σύνθεσή του θα απορροφήσει την υπερβολική γυαλάδα από το πρόσωπό σας.

#4. Προτιμήστε το no makeup look

Χρυσός κανόνας του μακιγιάζ το καλοκαίρι είναι το… less is more, προτιμήστε το ελαφρύ μακιγιάζ, ιδιαίτερα εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λίγα και σωστά προϊόντα.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!