Τα kimonos επανήλθαν στη μόδα!
Τα kimonos επανήλθαν στη μόδα!


Eκεί γύρω στο 2012-2013 είχε ξεσπάσει μία fashion φρενίτιδα με τα κιμονό. Σήμερα, αρκετά χρόνια αργότερα, τα φοράμε πάλι με πάθος... και στυλ!

Tα έλεγε ο Μάρκελλος Νύχτας σε ένα Fame Story κάποιους «αιώνες» πριν: «το leather είναι θρησκεία, και το kimono είναι θρησκεία» και εμείς ήμασταν μικρές και ενδυματολογικά αθώες, έτσι απλά γελούσαμε. Έρχεται όμως το 2012 και «μας βάζει στη θέση μας». Τα kimonos δεν είναι πια τα μεγαλοαστικά loungewear που φορούσαν κινηματογραφικές ηρωίδες -θυμήσου τη θεία της Gwyneth Paltrow στις «Μεγάλες Προσδοκίες»- και οι κυρίες άνω των πενήντα. Ούτε ανήκουν αποκλειστικά στην γκαρνταρόμπα των boho lovers και των κοριτσιών που αγαπούν τα neo-romantic looks.

Τα kimonos από εκείνη τη χρονιά και μετά μπαίνουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας, γίνονται μέρος της street κουλτούρα μας και υιοθετούνται από κοπέλες κάθε ηλικίας και στυλ ενώ ταυτόχρονα φοριούνται σχεδόν αποκλειστικά εκτός σπιτιού. Πάνω από jean και T-shirts, με αθλητικά παπούτσια και slip dresses, ακόμα και πάνω από midi φούστες σε άλφα γραμμή με ψηλοτάκουνα πέδιλα από κάτω. Είναι το είδος του πανωφοριού με το οποίο μπορούμε να κάνουμε statement και το καλοκαίρι ενώ οι πιο τολμηρές το φορούν και μόνο του σαν φόρεμα με μία δερμάτινη ζώνη στη μέση και μία παραμάνα να ενώνει με wrap τρόπο την μία του πλευρά με την άλλη.

Σήμερα, εν έτει 2020, τα kimonos είναι και πάλι hot και αποτελούν ένα από τα πιο στυλάτα comeback της σεζόν. Στην παρακάτω gallery σου δείχνουμε μερικά από τα πιο κομψά νέα σχέδια της αγοράς για να υιοθετήσεις το trend και σου δίνουμε και τη συμβουλή μας (αν τη θες φυσικά!): μην τα φορέσεις ως μέρος ενός total bohemian συνόλου αλλά μαζί με minimal ρούχα και αξεσουάρ από τα 90s, όπως mules και spaghetti tops. Έτσι θα τονίζεις περισσότερο την «ιδιαίτερη φύση τους» χωρίς να φαίνεται ότι φοράς κάποιου είδους στολή! Καλή επιτυχία!

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!