5+1 tips για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου
5+1 tips για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου


Όχι, δεν αρκεί μόνο το απορρυπαντικό πλυντηρίου για ευχάριστη μυρωδιά!

Μπορεί να χρησιμοποιείς το πιο ωραίο και ευωδιαστό απορρυπαντικό πλυντηρίου για να πλένεις τα ρούχα σου και μόλις τα απλώνεις στην απλώστρα να μοσχοβολούν λεβάντα ή βανίλια ή να έχουν άρωμα λουλουδιών. Ξέρεις, όμως, πολύ καλά ότι αυτή η ευχάριστη μυρωδιά δε θα κρατήσει μέχρι να «βουτήξεις» από την κρεμάστρα το ρούχο σου και να το φορέσεις. Και, σίγουρα, δε θέλεις να ανοίξεις κάποια στιγμή την ντουλάπα σου και να έρθεις αντιμέτωπη με τη μυρωδιά κλεισούρας ή με οποιαδήποτε άλλη ανεπιθύμητη οσμή που συχνά έχουν οι μικροί χώροι.

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνεις τη ντουλάπα σου να μυρίζει όμορφα, τόσο αυτή όσο και τα ρούχα που υπάρχουν εκεί μέσα. Με υλικά που έχεις μέσα στο σπίτι θα καταφέρεις να έχεις μια μοσχοβολιστή ντουλάπα και κάθε φορά που θα φοράς ένα ρούχο θα νιώθεις κι εσύ υπέροχα. Σου εξηγούμε λοιπόν αναλυτικά 6 μικρά- αλλά θαυματουργά- μυστικά για να έχεις την πιο ωραία αρωματισμένη γκαρνταρόμπα!

Αρωματισμένο χαρτομάντηλο: Πάρε μερικά χαρτομάντηλα ή κομμάτια από βαμβάκι, ψέκασέ τα με το αγαπημένο σου άρωμα και τοποθέτησέ τα στη βάση των ραφιών. Περίμενε λίγο να στεγνώσουν και μετά τοποθέτησε από πάνω τα ρούχα.

Αρωματικά χώρου: Ακόμα κι αν νομίζεις ότι το αρωματικό του αυτοκινήτου σου έχει τελειώσει, μετακινώντας το σε έναν μικρό χώρο που δεν αερίζεται θα ανακαλύψεις ότι έχει λίγη ακόμα ζωή. Τοποθέτησέ το στο βάθος του συρταριού ή στο τέλος της ντουλάπας.

Βότκα: Η βότκα έχει την ικανότητα να απομακρύνει τη μυρωδιά της μούχλας. Οπότε αν μόλις έβγαλες ρούχα από το πατάρι θα τη χρειαστείς. Μέσα σε ένα μπουκάλι ρίξε μισό ποτήρι νερό και μισό ποτήρι βότκα. Έπειτα, ανακίνησε καλά το μπουκάλι και ψέκασε μέσα στην ντουλάπα όλα τα σημεία που μυρίζουν μούχλα.

Κόκκοι καφέ: Όχι μόνο απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές, αλλά από μόνοι τους έχουν υπέροχη μυρωδιά. Για να μυρίζει όμορφα η ντουλάπα και τα ρούχα σου, γέμισε ένα δοχείο με κόκκους καφέ, κάνε μερικές τρύπες στο καπάκι και τοποθέτησέ το στην ντουλάπα. Καλό είναι να τους ανανεώνεις μια φορά το μήνα, ώστε να μένει φρέσκια η μυρωδιά.

Αρωματικό λάδι: Χρησιμοποίησε το αρωματικό λάδι κατά το πλύσιμο. Ρίξε μερικές σταγόνες σε ένα καθαρό κομμάτι υφάσματος ή σε μια πετσέτα και βάλε το μέσα στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα που είναι έτοιμα για πλύση. Αυτό θα τα αρωματίσει ελαφρά όσο στεγνώνουν.

Ποτ πουρί: Τοποθέτησε μερικά πουγκιά με ποτ πουρί στις γωνίες της ντουλάπας ή στα συρτάρια. Εναλλακτικά, μπορείς να κρύψεις τα πουγκιά σε τσέπες παντελονιών ή μπουφάν που δε φοράς συχνά, ώστε να τα κρατάς φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!