4 tips για να μην ιδρώνεις (τόσο) εύκολα
4 tips για να μην ιδρώνεις (τόσο) εύκολα


Συμβαίνει σε πολλές από εμάς! Μπορεί να το έχεις βιώσει ακόμα και μόλις βγεις από το μπάνιο που έκανες με το μυρωδάτο αφρόλουτρό σου, ενώ δεν περίμενες με τίποτα να σου συμβεί. Η αλήθεια είναι ότι ο ιδρώτας είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία και λειτουργία του σώματος, καθώς ρυθμίζει την εσωτερική του θερμοκρασία, δηλαδή αποτελεί κάτι σαν μηχανισμό ψύξης.

Οι λόγοι που προκαλείται στο σώμα μας εφίδρωση ποικίλουν. Ο αγχωτικός τρόπος ζωής και το στρες, η κούραση, ο φόβος, η σωματική άσκηση, οι χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες και οι διατροφικές συνήθειες είναι μερικές από τις βασικές αιτίες.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η υπερβολική έκκριση ιδρώτα (συνήθως στη μασχάλη) μπορεί να μας φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση λόγω της κακοσμίας που δημιουργεί. Αν έχεις παρατηρήσει να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, μην ανησυχείς! Θα ακολουθήσεις τα 4 μυστικά που θα δεις στην παρακάτω gallery και σιγά σιγά το πρόβλημά σου θα λυθεί.

-Προτίμησε να κάνεις ντους με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Ακόμα και τις στιγμές που βιάζεσαι και έχεις πει «ας ρίξω λίγο νερό πάνω μου», μην περιοριστείς στο σκέτο νερό. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό σαπούνι, το οποίο έχει κατασκευαστεί ώστε να αποβάλει από το σώμα μας τα βακτήρια. Καλό είναι να επιμείνεις στις περιοχές που… παραμονεύει ο ιδρώτας.

-Χρησιμοποίησε αποσμητικό μασχάλης. Αμέσως μετά το μπάνιο, φρόντισε να βάλεις αποσμητικό, ώστε να «θωρακίσεις» την περιοχή και να μην κάνουν την εμφάνισή τους τα βακτήρια όλη την ημέρα. @stop_ter_

-Δώσε σημασία στη διατροφή σου. Τα φαγητά που καταναλώνεις παίζουν μεγάλο ρόλο στο πώς λειτουργεί το σώμα σου. Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κακοσμία και τον ιδρώτα. Για παράδειγμα, η κατανάλωση σκόρδου, αλλά και τα ροφήματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη εφίδρωση.

-Φόρεσε καθαρά ρούχα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Είναι σημαντικό να αποφεύγεις τα συνθετικά υφάσματα, καθώς έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν την εφίδρωση. Προτίμησε βαμβακερά, μάλλινα ή μεταξωτά υφάσματα, ώστε να αναπνέει σωστά η επιδερμίδα σου και να αποφεύγεις την έντονη εφίδρωση.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!