Χρήσιμα tips για βαμμένα μαλλιά
Χρήσιμα tips για βαμμένα μαλλιά


Απλές συμβουλές για να προστατεύσεις το χρώμα σου.

Αν βάφεις τα μαλλιά σου ξέρεις πολύ καλά πως, με κάθε λούσιμο, το χρώμα σου αλλοιώνεται. Δεν φταίει όμως μόνο το λούσιμο. Εξίσου σημαντικό όλο παίζει ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στα μαλλιά σου, οι συνήθειές σου, ο τρόπος ζωής σου και… ο χρόνος που αφιερώνεις στην περιποίηση των μαλλιών σου. Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα...

Είναι μία κατηγορία από μόνα τους όπως είναι τα ξηρά, τα λιπαρά, τα σγουρά ή και τα ίσια μαλλιά. Αυτό σημαίνει πως, αν θέλεις το χρώμα σου να είναι τέλειο για καιρό, τότε πρέπει να σεβαστείς τις ανάγκες τους. Τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν περιποίηση και ειδική μεταχείριση και όπως αντιλαμβάνεσαι, η περιποίηση δεν αφορά μόνο το είδος του σαμπουάν και του conditioner που θα χρησιμοποιήσεις.

Εξυπακούεται πως χρησιμοποιείς προϊόντα για βαμμένα μαλλιά χωρίς sulfates. Τι άλλο όμως πρέπει να κάνεις; Πως θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου αναλλοίωτο ανάμεσα στις βαφές; Δεν είναι δύσκολο ούτε και χρειάζεται να κάνεις τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Μόλις λίγες κινήσεις κλειδί μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά και ναι, αυτό ισχύει και για εσένα όμορφη κοκκινομάλλα που όσο λατρεύεις το χρώμα σου τόσο σε παιδεύει. Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να φροντίσεις το χρώμα σου, ρωτήσαμε τους ειδικούς ποιες συμβουλές θα έδιναν στα κορίτσια με βαμμένα μαλλιά…

Συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις και σε προσκαλούμε να δώσεις προσοχή, να κρατήσεις σημειώσεις και να κάνεις ακριβώς αυτά που μας συμβούλευσαν. Θα δεις τεράστια διαφορά…

#1 Κατέβασε τη θερμοκρασία Τόσο στο νερό όσο και στο σεσουάρ. Η υψηλή θερμοκρασία ανοίγει τα λέπια της τρίχας και έτσι το χρώμα ξεθωριάζει πολύ γρηγορότερα. Κράτα τη θερμοκρασία του νερού στο χλιαρό και του αέρα στο μεσαίο.

#2 Μην λουστείς αμέσως μετά τη βαφή Προσπάθησε να αποφύγεις το λούσιμο για 48 ώρες μετά τη βαφή έτσι ώστε το χρώμα των μαλλιών σου να σταθεροποιηθεί 100%.

#3 Βάζε πάντα conditioner Το conditioner δεν κάνει απλά μαλακά τα μαλλιά αλλά βοηθά την τρίχα να παραμείνει λεία, κλείνοντας τα λέπια της τρίχας πράγμα που επίσης, δεν επιτρέπει στο χρώμα να ξεθωριάσει.

#4 Προστασία από τη θερμότητα Προστάτευσε τα μαλλιά σου πριν χρησιμοποιήσεις πρέσα ή ψαλίδι για μπούκλες. Η θερμότητα αλλοιώνει το χρώμα 10 φορές γρηγορότερα. Ένα προϊόν προστασίας είναι απαραίτητο για το νεσεσέρ σου.

#5 Κάνε μάσκες Εκτός από την μαλακτική σου κρέμα, οι μάσκες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χρώμα σου φωτεινό για πολύ περισσότερο και θα κάνουν την τρίχα σου λεία και λαμπερή.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!