Πώς θα εφαρμόσεις το foundation;
Πώς θα εφαρμόσεις το foundation;


Δεν θέλει κόπο, απλά σωστές κινήσεις!

Τι πρέπει να κάνεις για να εφαρμόσει τέλεια το μεικάπ στο δέρμα σου και να μοιάζεις σα να μην έχει φορέσει τίποτα; Αρχικά πρέπει να σταματήσεις να βιάζεσαι. Έπειτα, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα…

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να εφαρμόσει τέλεια το μεικάπ στο δέρμα σου και να μοιάζεις σα να μην έχει φορέσει τίποτα; Αρχικά πρέπει να σταματήσεις να βιάζεσαι. Έπειτα, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα…

Βήμα 1ο Καθάρισε το δέρμα σου
Για να εφαρμόσει καλά το μεικάπ σου, η επιδερμίδα σου χρειάζεται να είναι καθαρή και φρέσκια συνεπώς ένας Mini καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν βαφτείς. Μπορείς να σαπουνίσεις το πρόσωπό σου ή απλά να περάσεις λίγο νερό micellaire από την επιφάνειά του. Ό, τι και αν επιλέξεις είναι καλό αρκεί να το κάνεις!

Βήμα 2ο Ενυδάτωσέ το

Ένα από τα παράπονα που μας εξέφρασες είναι ότι το δέρμα σου φαίνεται ξηρό όταν φοράς το foundation. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ σημαντικό άρα να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου μετά τον καθαρισμό και πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή. Διάλεξε μία κρέμα που να ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου (λιπαρή, ξηρή, μεικτή, κανονική) και πέρασέ την κάνοντας λίγο μασάζ από όλο σου το πρόσωπο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Περίμενε 2-3 λεπτά πριν περάσεις το μεικάπ σου για να δώσεις χρόνο στην κρέμα να κάνει τη δουλειά της.

Βήμα 3ο Βάλε μεικάπ

Όταν λέμε βάλε εννοούμε να το περάσεις από το πρόσωπό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις με τα δάχτυλά σου ή με ένα πινέλο για μεικάπ. Αν επιλέξεις τα δάχτυλα,. Φρόντισε να έχεις πλύνει πολύ καλά τα χέρια σου και να κάνεις πολύ απαλές κινήσεις. Αν επιλέξεις το πινέλο και πάλι πρέπει να κάνεις απαλές κινήσεις αλλά και να πλύνεις το πινέλο αφού τελειώσεις. Άπλωσε το μεικάπ από το κέντρο του προσώπου και προς τα έξω, όχι από την αντίθετη φορά.

Βήμα 4ο Κάνε blending

Αν θέλεις αποτέλεσμα σούπερ φυσικό, δροσερό και φρέσκο πρέπει να χρησιμοποιήσεις είτε το beautyblender σου είτε ένα οποιοδήποτε σφουγγαράκι μακιγιάζ. Το σφουγγαράκι σου πρέπει να είναι ΒΡΕΓΜΕΝΟ και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΥΜΜΕΝΟ. Το γράφουμε με κεφαλαία γιατί είναι πολύ σημαντικό. Το στεγνό σφουγγαράκι δεν θα σου δώσει το εφέ που θέλεις. Αφού το βρέξεις και το στύψεις, άρχισε να ταμπονάρεις όλο σου το πρόσωπο για να δώσεις στην επιδερμίδα σου φυσικό τελείωμα.

Βήμα 5ο Σταθεροποίησε το αποτέλεσμα

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αν πιάνεις συνέχεια το πρόσωπό σου ή αν σκοπεύεις να χορέψεις όλο το βράδυ τότε πρέπει να σταθεροποιήσεις το μεικάπ σου για να μην… «μεταναστεύσει». Θα το κάνεις περνώντας λίγη διάφανη πούδρα από τα λιπαρά σημεία του προσώπου σου δηλαδή το μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι. ΜΗΝ το κάνεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα. Η πούδρα θα κάνει το δέρμα σου πιο ξηρό! Επίλεξε ένα setting spray που είναι ενυδατικό και κάνει την ίδια δουλειά.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!