5 τρικ για να κάνεις μόνη σου το manicure!
5 τρικ για να κάνεις μόνη σου το manicure!


Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην θέλει να είναι περιποιημένη από την κορυφή μέχρι…τα νύχια- και μιλώντας για νύχια, όλες δίνουμε έξτρα φροντίδα στο μανικιούρ μας. Αν και πολλές επιλέγουν τα σαλόνια ομορφιάς και τις έμπειρες μανικιουρίστες, δεν είμαστε λίγες, εκείνες που προτιμάμε να βάφουμε τα νύχια μας μόνες στο σπίτι- αφού έτσι, εξοικονομούμε χρόνο και χρήματα!

Δυστυχώς, όμως, αρκετές από εμάς δυσκολευόμαστε και έτσι το αποτέλεσμα κάποιες φορές είναι ερασιτεχνικό και τσαπατσούλικο. Για να βάφετε λοιπόν τέλεια τα νύχια σας (και όχι το δέρμα γύρω από αυτά) διαβάστε τα παρακάτω βήματα.

Το πριν

 

Το σωστό λιμάρισμα



Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα νύχια σας είναι απαραίτητο να τα λιμάρετε καλά. Το μεγαλύτερο λάθος που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι η κίνηση «μπρος-πίσω», καθώς χαλάει το σχήμα του νυχιού. Ο σωστός τρόπος είναι να αρχίσετε από την γωνία και σιγά-σιγά να κατευθυνθείτε προς το κέντρο του νυχιού. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι απαλές και όχι απότομες.

Βάση για το βερνίκι

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έχουμε είναι ότι το μανικιούρ που κάνουμε.. κατ’ οίκον «χαλάει» γρήγορα. Το βερνίκι ξεφλουδίζει και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούμε. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε προμηθευτεί τις σωστές βάσεις ή αλλιώς top coats για να έχει το βάψιμο διάρκεια. Ξεκινήστε βάφοντας το νύχι από μέσα προς τα έξω. Τα top coats στεγνώνουν πολύ εύκολα και πραγματικά κάνουν τη διαφορά στο μανικιούρ.

Βαζελίνη



Στη βαζελίνη κρύβεται το μεγάλο μυστικό για να μην σας ξεφεύγει το βερνίκι στο δέρμα γύρω από το νύχι! Βουτήξτε μια μπατονέτα σε λίγη βαζελίνη και απλώστε την στο δέρμα γύρω προσεκτικά γύρω από τα νύχια, αποφεύγοντας να την ακουμπήσετε σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο ακόμη και αν το δέρμα λερωθεί, θα μπορέσετε να το καθαρίσετε αργότερα με ένα βαμβάκι χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσετε το μανικιούρ.

Το βάψιμο

Ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όταν βάφουμε τα νύχια μας είναι να περνάμε το βερνίκι από μέσα προς τα έξω. Έτσι πολλές φορές η μπογιά ξεφεύγει από το όρια και βάφει το γύρω δέρμα. Ξεκινήστε από το κέντρο του νυχιού και στη συνέχεια κατευθύνετε το πινέλο δεξιά και αριστερά έτσι ώστε το βερνίκι να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Για να τελειοποιήσετε το βάψιμο, χρησιμοποιείστε για άλλη μια φορά το top coat για να δώσετε λάμψη στο μανικιούρ, αλλά και για να προστατεύσετε το βερνίκι.

Το μετά

Κρύο νερό



Όλες βαριόμαστε αφόρητα να περιμένουμε να στεγνώσει το βερνίκι! Και επειδή το φουρνάκι που έχουν οι επαγγελματίες κοστίζει, ψάξαμε και βρήκαμε αυτό το κόλπο που επιταχύνει την όλη διαδικασία: γεμίστε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τοποθετήστε τις άκρες των νυχιών σας  μέσα στο νερό για μερικά λεπτά! Πιστέψτε μας δουλεύει!

Extra tip

Αν έχουν μείνει υπολείμματα μπογιάς που δεν έχει καθαρίσει η βαζελίνη, πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό (αφού το βερνίκι έχει στεγνώσει τελείως) και τρίψτε ελαφρά με μια οδοντόβουρτσα.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: brightside.me

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!