5 τροφές για λαμπερό δέρμα!
5 τροφές για λαμπερό δέρμα!


Μπορεί τα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στο εμπόριο να βελτιώνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας μας, ωστόσο υπάρχουν κάποιες τροφές που… κάνουν την δουλειά από μέσα! Προσφέρουν τα κατάλληλα συστατικά που θρέφουν το δέρμα σε βάθος, χαρίζοντάς του λάμψη και σφρυγιλότητα.

Κόκκινα σταφύλια: Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, τα κουκούτσια τους διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία προστατεύουν το δέρμα, τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά και τα νευρικά κύτταρα από τις βλαβερές επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Τέλος, ο φλοιός τους είναι άριστη πηγή ρεσβερατρόλης, ενός φλαβονοειδούς με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που, κατά τους ειδικούς, αποτελεί το βασικό συστατικό της νεότητας και της μακροζωίας.

Βερίκοκα: Τα μικρά αυτά θαυματουργά φρούτα, φρέσκα αλλά και αποξηραμένα, περιέχουν βιταμίνη Α, την οποία το σώμα μας μετατρέπει σε ρετινόλη. Η τελευταία βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων και μάλιστα με πιο λείο περίβλημα, γεγονός που οδηγεί στη μείωση των ρυτίδων.

Σολομός: Το συγκεκριμένο ψάρι, όπως και όλα τα άλλα (σαρδέλες, σκουμπρί κ.λπ.), είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Επίσης βοηθούν στην αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης που με τη σειρά τους χαρίζουν φωτεινό και σφριγηλό δέρμα.

Καστανό ρύζι: Η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης είναι το μυστικό για να διατηρούμε τη σιλουέτα μας. Επίσης συμβάλλει στη ρύθμιση της σμηγματόρροιας. Εάν λοιπόν έχετε πρόβλημα ακμής, προτιμήστε τα.

Ντομάτα: Πλούσια σε λυκοπένιο, μια καροτενοειδή χρωστική ουσία που αποτελεί ασπίδα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, προφυλάσσει από τη φωτογήρανση και αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου. Το τελευταίο αποτελεί βασικό συστατικό του οργανισμού για όμορφο, νεανικό δέρμα. Όσο μεγαλύτερα αποθέματα έχουμε, τόσο καλύτερα.

Πηγή: huffingtonpost.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!