Ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει;
Ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει;


Δεν κολακεύουν όλα τα χρώματα του μακιγιάζ το πρόσωπό μας.Η κάθε επιδερμίδα ανάλογα με το αν είναι θερμή ή ψυχρή χρειάζεται διαφορετικές αποχρώσεις ώστε να αναδειχθούν όμορφα τα χαρακτηριστικά και να υπάρχει αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα!

Ο χρωματικός τύπος του κάθε δέρματος καθορίζεται από την απόχρωση του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών.Έτσι λοιπόν, με βάση τα παραπάνω ορίζονται 4 μεγάλες και βασικές ομάδες χρωματικών τύπων οι οποίες είναι: Η μελαχρινή, η ξανθιά, η καστανή και η κοκκινομάλλα!

Συγκεκριμένα, αν έχεις ψυχρό χρωματικό τύπο καλό θα ήταν να επιλέξεις αντίστοιχα ψυχρές αποχρώσεις όπως ψυχρό ροζ,δαμασκηνί, το μωβ της λεβάντας, ασημί και τιρκουάζ.

Από την άλλη, σε δέρματα με θερμούς χρωματικούς τύπους προτιμάμε θερμές και ζωηρές αποχρώσεις όπως το φλογερό κόκκινο, το πορτοκαλί το χρυσό και το σκούρο πράσινο.

Τα γήινα χρώματα επίλεξέ τα αν έχεις θερμό χρωματικό τύπο σε αντίθετη περίπτωση θα σε χλομιάσουν και το αποτέλεσμα θα είναι ψυχρό και άτονο καθώς τα χαρακτηριστικά σου θα δείχνουν φλατ και ξεθωριασμένα!

Σε αυτό καλό θα ήτα να λαμβάνεις υπόψιν και άλλους παράγοντες με βασικότερο το χρώμα των μαλλιών σου!

Τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά δένουν πιο αρμονικά με απαλά παστέλ χρώματα ενώ τα σκούρα μαλλιά αναδεικνύουν τα έντονα, ζωηρά χρώματα στο μακιγιάζ!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναζητήσεις κραγιόν ή σκιά μην ξεχάσεις ποια σου ταιριάζουν ανάλογα με την επιδερμίδα σου!

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!