20 λάθη... ομορφιάς που κάνουμε μάλλον όλες
20 λάθη... ομορφιάς που κάνουμε μάλλον όλες


Η νέα δεκαετία είναι εδώ και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πότε ήρθαν και πότε έφυγαν αυτές οι γιορτές. Ακόμα προσπαθούμε να μπούμε σε σειρά και να… αποτοξινωθούμε από τις κραιπάλες των γιορτινών τραπεζιών (φαγητό και μακιγιάζ).

Η αποτοξίνωση θα γίνει με τον έναν τρόπο ή τον άλλο όμως, μετά το detox, πρέπει πραγματικά όλες να μπούμε σε σειρά. Υπάρχουν beauty λάθη που κάνεις και κάνουμε (δεν είμαστε άγιες) τα οποία κοστίζουν στο δέρμα, τα μαλλιά και την όψη μας γενικά και τα οποία αποφασίσαμε πως πρέπει να σταματήσεις (και να σταματήσουμε) με τον ερχομό του 2020.

Βλέπεις, δεν είναι απλά μία νέα χρονιά, είναι η αρχή μίας νέας δεκαετίας και τα νέα ξεκινήματα μπορούν να είναι ακόμα μεγαλύτερα. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μία λίστα με τα 20 μεγαλύτερα beauty λάθη για τα οποία μιλάμε εδώ και χρόνια και στις επόμενες ημέρες να αναλύσουμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Είναι μικρά και μεγάλα λάθη, λάθη που γίνονται μηχανικά ή από βαρεμάρα, λάθη που μπορείς να αποφύγεις και που το να τα αποφεύγεις μπορεί να σου γίνει συνήθεια πολύ απλά.

Όχι, δεν θα λυθούν όλα μα όλα μας τα προβλήματα αν σταματήσουμε για παράδειγμα να κάνουμε καυτό μπάνιο ή αν βάλουμε τη βιταμίνη C στη ζωή μας όμως, θα λυθούν άλλα μικρότερα, θα νιώσουμε καλύτερα και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη διαφορα και θα νιώθουμε καλά! Δες λοιπόν παρακάτω τα 20 beauty λάθη που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε και μείνε συντονισμένη γιατί, κάθε μέρα από σήμερα, θα αναλύουμε ένα από αυτά και θα σου προτείνουμε λύσεις και προϊόντα.

* Μην το παρακάνεις με το ξηρό σαμπουάν. Λούσου! Μην ψεκάζεις το κεφάλι σου καθημερινά… Πειράζει! Όταν διαβάσεις γιατί τότε θα καταλάβεις και ανυπομονούμε για αυτό το άρθρο!

* Κάνε σωστή ενυδάτωση. Δεν είναι όλες οι κρέμες ίδιες όπως δεν είναι όλες οι επιδερμίδες ίδιες αρα δεν μπορείς να κάνεις ότι σου κατέβει ή ότι νομίζεις πως χρειάζεσαι. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο άρθρο μας και θα σε βοηθήσει να βρεις τι περιποίηση απαιτεί η επιδερμίδα σου για να της την χαρίσεις.

* Μην το παρακάνεις με τις μάσκες και τα scrub. Όλα θέλουν μέτρο γιατί… Νομίζοντας πως κάνεις πολύ καλό, καταλήγεις να κάνεις πολύ μεγάλο κακό!

* Σταμάτα το overlining. Είναι μία μεγάλη ευχή μας και ένα λάθος που θέλουμε να σταματήσεις. Θα σε πείσουμε, που θα πάει!

* Βάλε τη βιταμίνη C και τη ρετινόλη στη ζωή σου. Καταλήξαμε στο ότι είναι τα πιο σημαντικά συστατικά που κάνουν πραγματικά θαύματα και θα σου εξηγήσουμε τα πάντα!

* Πήγαινε σε έναν δερματολόγο. Είναι ίσως ένα έξοδο που δεν υπολόγιζες και δεν έχεις την άνεση να το κάνεις όμως, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν δερματολόγο που ξέρει το δέρμα σου. Θα σου βγάλουμε πρόγραμμα και δεν θα σου κοστίσει, μην ανησυχείς.

* Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες. Είσαι μοναδική και η ψυχολογία σου επηρεάζει την υγεία της επιδερμίδας αλλά και το σώμα σου. Μιλήσαμε με ψυχολόγο…

* Μην τρως τα νύχια σου. Το λέμε για να το ακούσουμε και εμείς… Θα τα καταφέρουμε μαζί γιατί σου έχουμε μία τεράστια έκπληξη!

* Μην ξεχνάς την ενυδάτωση του σώματός σου. Το δέρμα δεν σταματά στο λαιμό και δεν έχει ανάγκες μόνο το καλοκαίρι. Ευτυχώς έχουμε τα προϊόντα που θα σε εθίσουν και θα αρχίσεις να το φροντίζεις καθημερινά.

* Ξεκίνα να διαβάζεις τις ετικέτες των καλλυντικών. Μάθε να διαβάζεις τι αγοράζεις! Δεν είναι δύσκολο, απλά πρέπει να ξέρεις μερικά βασικά πράγματα και θα γυρίσουμε μαζί στα θρανία!

* Μην κοιμάσαι βαμμένη. Ναι, ναι, ΝΑΙ! Έχεις βαρεθεί να το ακούς αλλά εμείς δεν έχουμε βαρεθεί να το λέμε. Καταλαβαίνουμε πως, μερικές φορές, είναι σχεδόν αδύνατον να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά αλλά είναι τόσο σημαντικό το να ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς που πρέπει να τα κρατήσεις ανοιχτά και πρέπει να το κάνεις. Μην σκέφτεσαι το ντεμακιγιάζ σαν χρονοβόρα διαδικασία, παίρνει μόλις 3 λεπτά… όσο δηλαδή θα χαζέψεις στο Instagram μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Μόλις 3 λεπτά σε χωρίζουν λοιπόν από το καθαρό δέρμα κάθε βράδυ, όχι μία αιωνιότητα…

* Μη σπας τα σπυράκια σου. Εντάξει, ξέρεις ότι είναι κακό αλλά μερικές φορές, δεν αντέχεις, νιώθεις πως δεν έχεις επιλογή. Και εμείς το ίδιο νιώθουμε αλλά είναι ΤΟΣΟ κακό που πρέπει να σταματήσει άμεσα! Το γιατί θα σου το εξηγήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι αγαπημένοι μας δερματολόγοι.

* Μην ξεχνάς να πλένεις τα πινέλα σου. Αν μάθαινες πόσα μικρόβια συγκεντρώνονται στα βρώμικα πινέλα και πόσο κακό μπορούν να κάνουν στο δέρμα σου θα τσίριζες. Θα το μάθεις γιατί θα σου τα πούμε όλα αναλυτικά και θα δεις πως δεν μιλάμε για ένα απλό λάθος αλλά για πραγματική ταινία τρόμου!

* Μην κάνεις μπάνιο με καυτό νερό. Είναι τόσο, ΜΑ ΤΟΣΟ ωραίο το καυτό μπάνιο και είναι το μεγαλύτερο guilty pleasure μας εδώ στο beauty department. Είναι όμως και τόσο μα τόσο κακό για το δέρμα ΚΑΙ τα μαλλιά… Όχι, δεν λέμε πως πρέπει να σταματήσεις τα καυτά μπάνια, να τα κάνεις αλλά περιόρισέ τα σε μία φορά την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες έξι ημέρες, κάνε χλιαρό μπάνιο και θα δεις τεράστια διαφορά σε μαλλιά και επιδερμίδα. Θα σου τα εξηγήσουμε όλα αναλυτικά.

* Μην χτενίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα. Ξέρουμε πως νομίζεις ότι τα βρεγμένα μαλλιά ξεμπλέκονται ευκολότερα και δεν σπάνε αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Θα μιλήσουμε για το τι συμβαίνει στην τρίχα όταν είναι βρεγμένη και γιατί δεν πρέπει να το κάνεις αλλά προς το παρόν, θέλουμε να προσπαθήσεις να στεγνώσεις λίγο τα μαλλιά σου και μετά να τα χτενίσεις. Πρέπει να αρχίσεις να εκπαιδεύεσαι.

* Μη φοράς ΤΟΣΟ μεικάπ. Δε χρειάζεται… Μπορεί να νομίζεις πως χρειάζεται αλλά κάνεις λάθος και οι αγαπημένοι μας makeup artists θα σου εξηγήσουν ακριβώς το γιατί.

* Μην αφήνεις τις αδυνατιστικές κρέμες για την τελευταία στιγμή. Μην τρέχεις πανικόβλητη τον Μάιο… Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη πίσω από τις κρέμες αυτές που ναι, μπορούν να σε βοηθήσουν αλλά δεν είναι μαγικά ραβδιά. Αγόρασε την πρώτη σου τώρα και θα σου τα εξηγήσουμε όλα πολύ αναλυτικά.

* Μην ξεχνάς το αντηλιακό κάθε μέρα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε τις φωνές και να σε μαλώσουμε πολύ αλλά δεν θα το κάνουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως φέτος θα είναι η χρονιά που θα φοράς αντηλιακό κάθε μέρα και έχουμε τον τρόπο για να σε βοηθήσουμε.

* Μην αφήνεις τα μαλλιά σου χωρίς κούρεμα για καιρό. Έχεις το σύνδρομο της Ραπουνζέλ… και εμείς το είχαμε αλλά οι αγαπημένοι μας κομμωτές θα σου εξηγήσουν γιατί είναι όχι μόνο κακό για την τρίχα αλλά και passe…

* Βρες το σωστό χρώμα για τα φρύδια σου. Ναι, να τα βάφεις όσο θέλεις αλλά πρέπει να βρεις το σωστό χρώμα γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα είναι οριακά αστείο. Θα σε βοηθήσουμε γιατί οι makeup artists της καρδιάς μας έχουν όλες τις συμβουλές.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!