Πώς θα αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα;
Πώς θα αποφύγεις τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα;


Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των γυναικών είναι ο ερεθισμός και τα σπυράκια που εμφανίζονται μετά το ξύρισμα. Είναι αντιαισθητικά, ενοχλητικά- ιδίως όταν συνοδεύονται από φαγούρα- και είναι σαν να αναιρούν τον κόπο μας, αφού το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από την τριχοφυΐα. Όλες θέλουμε να απαλλαγούμε από την ύπαρξή τους! Επειδή, όμως, όταν γίνει το… κακό, είναι δύσκολο να διορθωθεί, αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν να προλάβετε μια και καλή το πρόβλημα.

Ενυδατική κρέμα
Μία ημέρα πριν ξυριστείτε, εφαρμόστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή body lotion ώστε να μαλακώσει και να ενυδατωθεί το δέρμα.

Ζεστό νερό
Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους, μαλακώνει τις τρίχες και το ξύρισμα γίνεται ευκολότερο, ενώ αποφεύγονται και τυχόν ερεθισμοί.

Απολέπιση
Πριν το ξύρισμα, είναι καλό να κάνετε απολέπιση, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και για να βγουν στην επιφάνεια όλες οι «κρυμμένες« τρίχες. Προμηθευτείτε ειδικό scrub σώματος που περιέχει σαλικυλικό οξύ που απολεπίζει βαθιά το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε και πιο βαθύ ξύρισμα.

Αφρός ξυρίσματος ή baby oil
Αποφύγετε το ξύρισμα με την χρήση σαπουνιού ή αφρόλουτρου, γιατί όπως ήδη έχετε αντιληφθεί προκαλεί ερεθισμούς. Αντίθετα, προτιμήστε αφρό ξυρίσματος ή ένα εναλλακτικό προϊόν όπως το baby oil που μαλακώνει το δέρμα και κάνει το ξυραφάκι…να γλιστράει.

Το ιδανικό ξυραφάκι για σας
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για την περιποίηση του δέρματος είναι εξίσου σημαντικά με τις κρέμες και τις lotion. Eπιλέξτε ξυραφάκι με βάση τον τύπο του δέρματός σας- στο εμπόριο υπάρχουν ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα. Φροντίστε να έχουν πολλές λεπίδες, έτσι ώστε να πετύχετε βαθύ ξύρισμα. Είναι σημαντικό να αλλάζετε συχνά ξυραφάκι, διότι στις εγκοπές συσσωρεύονται πολλά βακτήρια, τα οποία με την συνεχή χρήση μεταφέρονται ξανά στο δέρμα.

Μην πηγαίνετε κόντρα
Η σωστή φορά του ξυρίσματος βοηθάει στο να μην κοκκινίσει το δέρμα και δημιουργηθούν σπυράκια. Ακολουθείτε την κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες και μην κάνετε απλώς κινήσεις από κάτω προς τα πάνω γιατί κάποιες τρίχες έχουν οριζόντια αντί για κάθετη φορά.

Μετά το ξύρισμα…
…οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα! Ο σωστός τρόπος για να την εφαρμόσετε μετά το ξύρισμα, είναι να την ζεστάνετε, τρίβοντας τα χέρια σας. Διαφορετικά μια κρύα κρέμα ξηραίνει την επιδερμίδα και δημιουργεί ερεθισμούς.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!