4 ανοιξιάτικα χτενίσματα για την κόρη σου
4 ανοιξιάτικα χτενίσματα για την κόρη σου


Η άνοιξη φέρνει μια διάθεση ανανέωσης και αισιοδοξίας! Τα κορίτσια μας ανυπομονούν να αντικαταστήσουν τα μάλλινα και τα μπουφάν με ανάλαφρα, χρωματιστά ρούχα, ενώ ζητούν χτενίσματα της μόδας αλλά και κατάλληλα για την εποχή. Φέτος την άνοιξη, πρωτοτυπήστε με χτενίσματα εύκολα για το σχολείο αλλά και εντυπωσιακά για μια πιο επίσημη Πασχαλινή εμφάνιση και κάντε το κοριτσάκι σας να ξεχωρίζει!

Αφού λούσετε τα μαλλιά της και πριν τα στεγνώσετε τελείως, χτενίστε τα πολύ καλά. Στην συνέχεια κάντε μια χωρίστρα στο πλάι για ξεχωρίστε μικρές τούφες τις οποίες θα πιάσετε με λαστιχάκι. Φροντίστε η φορά των μαλλιών όταν φτιάχνετε τις μικρές αλογοουρές να είναι από πίσω προς τα εμπρός. Στο σύνολο πρέπει να είναι 7. Χωρίστε την πρώτη αλογοουρά σε 3 τμήματα και την δεύτερη σε 2. Φέρτε το μεσαίο τμήμα της πρώτης στο μέρος της τρίτης αλογοουράς και ενώστε και τα υπόλοιπα τμήματα όπως φαίνεται στο βίντεο. Στερεώστε με ένα λαστιχάκι. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσετε στην τελευταία αλογοουρά και σταθεροποιείστε την πλεξούδα με ένα χρωματιστό κοκαλάκι.

Πλεξουδωτό Χ

Το συγκεκριμένο χτένισμα είναι πολύ εύκολο στην πράξη και εξαιρετικά εντυπωσιακό τόσο για το σχολείο, όσο και για μια πιο επίσημη εμφάνιση. Αφού χτενίσετε πολύ καλά τα μαλλιά της μικρής, χωρίστε τα σε δύο τμήματα. Ξεκινήστε να πλέκετε μία αριστερή πλάγια πλεξούδα προς την δεξιά πλευρά του κεφαλιού και αντίστοιχα μία δεξιά προς την αριστερή. Μόλις φτάσετε στο μέσο του μήκους των μαλλιών στερεώστε τα με κοκαλάκι. Τόσο απλά!

Πλεξουδωτή Αλογοουρά

Χτενίστε τα μαλλιά της κόρης σας και πιάστε τα σε μια ψηλή αλογοουρά. Στην συνέχεια, χωρίστε την σε δύο τμήματα. Πλέξτε δύο πλεξούδες και σταθεροποιείστε τις με διάφανο κοκαλάκι όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Κότσος-Φιόγκος

Χτενίστε τα μαλλιά και πιάστε τα σε μια ψηλή αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Φτιάξτε έναν μεγάλο κότσο, αφήνοντας μια τούφα μαλλιών προς το μπροστινό μέρος του κεφαλιού. «Ανοίξτε» τον κότσο στα δύο και ενώστε την τούφα στην μέση, ώστε να σχηματιστεί ένας φιόγκος. Στερεώστε με τσιμπιδάκια.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!