Oι 4 κότσοι της μαμάς
Oι 4 κότσοι της μαμάς


Ακόμη κι αν έχουμε όλη την καλή διάθεση να σταθούμε μπροστά στον καθρέπτη για να φτιάξουμε το τέλειο χτένισμα, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Το αποτέλεσμα συνήθως, είναι να φεύγουμε το πρωί από το σπίτι με ανακατεμένα μαλλιά και την ψυχή στο στόμα. Υπάρχει, όμως, σωτηρία αν θέλουμε να είμαστε πάντα περιποιημένες. Αυτές οι 4 παραλλαγές του κλασικού κότσου μπορούν να μας βγάλουν από την δύσκολη θέση όλες τις ώρες της ημέρας.

O πρωινός κότσος

Xτενίζετε τα μαλλιά πολύ καλά και στην συνέχεια σκύβετε το κεφάλι μπροστά, έτσι ώστε να τα φέρετε μπροστά. Σε αυτήν τη θέση, πιάνετε τα μαλλιά με ένα μαύρο λαστιχάκι και σχηματίζετε έναν μικρό κότσο. Παίρνετε την τούφα που έχει μείνει και την πλέκετε στον εσωτερικό του κότσου.

Ο κότσος του γραφείου

Για να πετύχετε αυτό το look το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά τσιμπιδάκια και ένα μπομπάρι. Αρχικά, πιάνετε τα μαλλιά σε μια ψηλή αλογοουρά και τα δένετε σφιχτά με ένα λαστιχάκι. Περνάτε το μπομπάρι στα μαλλιά και «ανοίγετε» την αλογοουρά με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι πλευρές, στερεώνοντας τις τούφες με τσιμπιδάκια. Με τις τούφες που περισσεύουν, σταυρώνετε τις δύο πλευρές και τις σταθεροποιείτε με τσιμπιδάκια.

Ο πλεξουδωτός κότσος

Αφού χτενίσετε τα μαλλιά πολύ καλά, τα πιάνετε σε μια ψηλή αλογοουρά. Στη συνέχεια, χωρίζετε την αλογοουρά σε δύο μέρη. Περνάτε την πρώτη τούφα κυκλικά και σχηματίζετε έναν κότσο τον οποίο στερεώνετε με τσιμπιδάκια. Κάνετε μια πλεξούδα την δεύτερη τούφα και την περιστρέφετε γύρω από τον κότσο. Σταθεροποιείτε με τσιμπιδάκια.

Ο χαμηλός σικ κότσος

Για να πετύχετε το αποτέλεσμα του βίντεο, θα χρειαστείτε 1 λαστιχάκι, τσιμπιδάκια και αφρό. Αφού λουστείτε, στεγνώστε τα μαλλιά ελάχιστα έτσι ώστε να παραμείνουν νωπά. Βάλτε αφρό και με μια χτένα, χτενίστε τα προς τα πίσω. Όταν βεβαιωθείτε ότι δεν πετάνε τούφες, τα πιάνετε χαμηλά στο σβέρκο ένα κοτσάκι και στριφογυρνάτε τα μαλλιά δύο φορές. Στερεώνετε με τσιμπιδάκια και βάζετε λακ.

Πηγή: mama365.gr

 

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!