4+1 πράγματα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά
4+1 πράγματα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά


Η ζωή μου – ή αλλιώς η ζωή μίας beauty editor – έχει μία πολύ γεμάτη καθημερινότητα. Από τη δουλειά στο γραφείο μέχρι τα συνεχή ραντεβού και events, οι ώρες τής κάθε μέρας φεύγουν πριν καν το καταλάβω, με εμένα να τρέχω από το ένα μέρος στο άλλο. Όπως είναι φυσικό, με τόσα στο μυαλό μου, καταλήγω να ξεχνάω πολλά πράγματα που δεν θεωρώ τόσο σημαντικά όσο τη δουλειά. Μήπως όμως είναι; Και μήπως τα κάνετε και εσείς;

Ξεχνάμε να φάμε πρωινό

Οι φορές που έχω ακούσει ότι είναι απαραίτητο να τρώμε ένα καλό πρωινό μάλλον δεν είναι αρκετές, αφού σχεδόν πάντα τρώω κάτι βιαστικά ενώ βγαίνω από την πόρτα και πάω προς το αμάξι. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού χαρίζει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό

Μπορεί το καλοκαίρι να μας έχει αποχαιρετήσει, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο ήλιος σταματάει να είναι βλαβερός προς το δέρμα μας. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμα κι αν έξω βρέχει. Και ναι, φυσικά και εγώ ξεχνάω πολλές φορές να το εφαρμόσω, φορώντας μόνο την ενυδατική μου –χωρίς SPF- κρέμα.

Ξεχνάμε να βάλουμε κραγιόν

Ή ό,τι άλλο μας φτιάχνει λίγο το κέφι και μας κάνει να νιώθουμε όμορφες. Για εμένα αυτό είναι το κραγιόν, αφού με κάνει να δείχνω λιγότερο χλωμή και τονίζει το χαμόγελό μου. Παρόλα αυτά, όπως πολλές άλλες γυναίκες, θα με δείτε να βάζω μάσκαρα στα φανάρια και κραγιόν στο δρόμο, για να γλυτώσω χρόνο, έχοντας ξεχάσει να το κάνω πριν φύγω από το σπίτι. Όχι, δεν είναι κάτι σημαντικό που επηρεάζει την υγεία μου, αλλά η ανεβασμένη ψυχολογία που μου χαρίζει είναι σημαντική.

Ξεχνάμε να πιούμε νερό

Ο καλύτερος μου φίλος τις καθημερινές; Ο καφές, τον οποίο πίνω ασταμάτητα, ξεχνώντας πολλές φορές ακόμα και να πιω νερό. Είναι πιο εύκολο να πιάσω το ποτήρι που έχω μπροστά μου, plus με κρατάει σε εγρήγορση. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τις υπόλοιπες Jennettes που θυμούνται εκείνες πως δεν έχω πιει ούτε ένα ποτήρι νερό και με έχουν βοηθήσει να μην πάθω αφυδάτωση.

Ξεχνάμε τη σημασία της πρόληψης

Όλες ξεχνάμε πράγματα μέσα στη μέρα. Εγώ ξεχνάω συνέχεια τα παραπάνω. Εσείς μπορεί να ξεχνάτε κάτι άλλο – από το να βάλετε βενζίνη, μέχρι να πληρώσετε ένα λογαριασμό. Υπάρχει κάτι όμως που ξεχνάμε οι περισσότερες και δεν είναι τόσο ασήμαντο όσο θα θέλαμε. Μιλάω φυσικά για τη σημασία της πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού και το πόσο αναγκαίο είναι να εξεταζόμαστε συχνά. Ξέρω πως είναι εύκολο να ξεχάσουμε την εξέταση όταν η καθημερινότητα «τρέχει» και για αυτό ενθουσιάστηκα λίγο παραπάνω όταν ανακάλυψα το pinkalert.gr της Avon.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!