Έξυπνα τρικ για να μην σε χτυπούν τα κλειστά παπούτσια
Έξυπνα τρικ για να μην σε χτυπούν τα κλειστά παπούτσια


Τα κρύα άρχισαν λίγο απότομα και μαζί με τα καλοκαιρινά ρούχα, ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε τα σανδάλια, τις πλατφόρμες, τα πέδιλα και γενικά όλα τα παπούτσια που μας κράτησαν συντροφιά όλο το καλοκαίρι.

Ξέρουμε, όμως, ότι η... μετάβαση από τα ανοιχτά στα κλειστά παπούτσια μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επίπονη αφού τα πόδια μας μάλλον θ’ αρχίσουν να παραπονιούνται ότι τα περιορίζουμε! Αν εφαρμόσουμε κάποια μικρά κόλπα, τότε και εκείνα αλλά και εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι!

Αποσμητικό για τις πληγές

Για να μειώσετε την τριβή στο σημείο πάνω απ’ τη φτέρνα αλλά και στα δάχτυλα, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αποσμητικού- έτσι θα αποφύγετε τις πληγές στα ευαίσθητα σημεία.

 Μην ξεχνάτε τα καλτσάκια

Μπορεί να μην κρυώνετε τόσο πολύ ακόμα ή να μην θέλετε να φαίνονται οι κάλτσες, όμως αν δεν τις φορέσετε, οι πιθανότητες να σας χτυπήσουν τα παπούτσια αυξάνονται κατά πολύ. Για να αποφύγετε αυτό το κακό αλλά και για περισσότερο στιλ, προτιμήστε τις ειδικές κάλτσες για μπαλαρίνες που είναι αόρατες.

Πιστολάκι και χοντρές κάλτσες

Το τρικ για τα ανοίξουν τα στενά παπούτσια: πριν τα φορέσετε βάλτε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες. Έπειτα, βάλτε σε λειτουργία το πιστολάκι μαλλιών και περάστε το πάνω από τα πιο στενά σημεία των παπουτσιών μέχρι να τα νιώσετε πιο άνετα. Αφήστε το πιστολάκι και περπατήστε για λίγο μέχρι να κρυώσουν εντελώς τα παπούτσια. Αν κρίνετε ότι χρειάζεται, επαναλάβετε τη διαδικασία.

 

*Φωτογραφία: mallmaverick.com

Να θυμάστε, ωστόσο ότι το κόλπο αυτό «πιάνει» μόνο σε παπούτσια που είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως το δέρμα. Τα υλικά αυτά διαστέλλονται λόγω της θερμότητας και έτσι τα παπούτσια γίνονται πιο μαλακά και άνετα.

Το θαύμα του πάγου

Βάλτε λίγο νερό σε δύο αεροστεγείς σακούλες και μετά τοποθετήστε τις σε κάθε παπούτσι. Μετά, κάντε λίγο χώρο στην κατάψυξη και αφήστε τα παπούτσια να… κοιμηθούν εκεί όλο το βράδυ. Όταν τα δοκιμάσετε το επόμενο πρωί, θα δείτε ότι έχουν ανοίξει.

 

*Φωτογραφία: wikihow.com

Πάτοι για τα εντελώς flat παπούτσια

Μπορεί οι μπαλαρίνες να είναι από τα πιο πολυφορεμένα και «εύκολα» παπούτσια, όμως δεν είναι και τόσο άνετα. Ξέρουμε από πρώτο χέρι πως όταν τις φοράς όλη μέρα, μπορεί να κάνουν το περπάτημα επίπονο. Η λύση είναι απλή: οι ανατομικοί πάτοι θα ανεβάσουν την περιοχή της καμάρας και θα σας απαλλάξουν από τον πόνο.

Τσιρότα

Τα έχουμε πάντα στο ντουλαπάκι της τουαλέτας μας αλλά συνήθως τα χρησιμοποιούμε αφού χτυπήσουμε. Μπορούμε, όμως, να τα χρησιμοποιήσουμε και προληπτικά, βάζοντάς τα στα δάχτυλα ή στο πίσω μέρος των ποδιών. Η τριβή θα μειωθεί και – ειδικά αν επιμένετε να μην φοράτε καλτσάκια, αυτό το απλό κόλπο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.

 

*Φωτογραφία: brightside.me

Ταλκ (το κλασικό)

Το ταλκ με τη σειρά του θα λειτουργήσει σαν «ασπίδα» για τα πόδια αφού θα μειώσει την τριβή που ασκείται όταν φοράμε παπούτσια. Ταυτόχρονα, θα απορροφήσει την υγρασία που δημιουργείται από τον ιδρώτα αλλά και τις δυσάρεστες μυρωδιές- δύο σε ένα δηλαδή.

 

*Φωτογραφία: images.britcdn.com

Φορέστε τα στο σπίτι

Θυμάστε τη συμβουλή της μαμάς σας «φόρα τα καινούρια σου παπούτσια στο σπίτι για ν’ ανοίξουν πριν τα βάλεις έξω». Μπορείτε να την ακολουθήσετε για όλα τα παπούτσια που σας στενεύουν. Φορέστε τα για μικρά χρονικά διαστήματα ενώ είστε σπίτι και μόλις νιώσετε ότι σας πιέζουν, βγάλτε τα. Σιγά- σιγά θα δείτε διαφορά.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!