Ξέρεις ποιο σημείο στο πρόσωπό μας χρειάζεται επιπλέον φροντίδα;
Ξέρεις ποιο σημείο στο πρόσωπό μας χρειάζεται επιπλέον φροντίδα;


Μέσα στα σημεία που πρέπει να περιποιηθούμε για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες αντιδράσεις όπως ξηροδερμία και ξεφλούδισμα είναι και τα χείλη.

Ποια από εμάς επιθυμεί ξεφλουδισμένα, ξηρά χείλη και επιπλέον πώς γίνεται να στρώσουμε το κραγιόν, αν τα χείλη μας δεν έχουν μεταξένια υφή;

Το πρώτο βήμα για απαλά χείλη δεν έχει να κάνει με την ενυδάτωση. Κανένα προϊόν δεν μπορεί να ενυδατώσει σε βάθος, αν αρχικά δεν έχει προηγηθεί η απολέπιση. Πρώτα κάνουμε ένα απαλό scrub, ιδανικά με μια παλιά μας οδοντόβουρτσα. Όταν το νεκρό δέρμα αφαιρεθεί, τότε προχωράμε με ενυδατικά lip balms ή ακόμα και φυσικά λάδια που ενυδατώνουν σε βάθος.

Στην αγορά υπάρχουν πλέον διαθέσιμα μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα που αφορούν τη φροντίδα των χειλιών, πέρα από το βασικό και γνώριμο lip balm. Serum πλούσια σε ρετινόλη και καλλαγόνο που ενισχύουν την ενυδάτωση, με τη βοήθεια ισχυρών πεπτιδίων και πολλά ακόμη προϊόντα με πιο σκληρές φόρμουλες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ξηρασίας των χειλιών, σε βάθος.

Τέλος μην ξεχνάμε και φυσικές συνταγές που αφορούν την απολέπιση αλλά και την ενυδάτωση. Επιλέγουμε την κλασσική DIY συνταγή για scrub χειλιών που περιλαμβάνει μιάμιση κουταλιά μαύρη ζάχαρη και μία λάδι καρύδας. Κάνουμε απαλό μασάζ με μια παλιά οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια ενυδατώνουμε με αμυγδαλέλαιο. Ένα φυσικό λάδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, που περιέχει ψευδάργυρο και θεραπεύει την ξηρότητα σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


20 παιδαγωγικοί τρόποι να απασχολήσετε ένα μικρό παιδί (σύμφωνα με την Montessori)