7 στιλιστικά λάθη που προσθέτουν κιλά
7 στιλιστικά λάθη που προσθέτουν κιλά


Οι λάθος επιλογές των ρούχων που φοράμε αρκετές φορές μας κάνουν να δείχνουμε σα να έχουμε πολλά παραπανίσια κιλά.

Όσο μεγαλώνουμε αλλάζουμε το στυλ του ντυσίματός μας, είτε επειδή έτσι πιστεύουμε πως δείχνουμε πιο εντυπωσιακές, είτε επειδή θέλουμε να ακολουθήσουμε τις νέες τάσεις της μόδας. Και κάπως έτσι πέφτουμε σε στυλιστικά λάθη!

Το πιο σημαντικό είναι να κάνεις επιλογές με βάση το σωματότυπό σου και όχι αποκλειστικά με βάση τι προστάζει η μόδα για την κάθε εποχή.

Ποια είναι όμως τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε και προσθέτουν κιλά στην εμφάνισή μας;

Κάνε το σωστό συνδυασμό ρούχων

Για να δείχνει πιο σμιλευμένο και όμορφο το σώμα σου θα πρέπει να προσέχεις τις επιλογές που κάνεις. Είναι πολύ βασικό να τονίζεις τη μέση σου και να μην την καλύπτεις, γιατί έτσι το μόνο που θα πετύχεις είναι να φαίνεται πιο μεγάλη η περιφέρειά σου.

Επίσης, όταν οι μπλούζες και τα φορέματά σου είναι πολύ κλειστά στο λαιμό, σου προσθέτουν περισσότερο όγκο, ενώ ταυτόχρονα κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο παχύ.

Πρόσεξε τη λαιμόκοψη που επιλέγεις

Όπως οι πολύ κλειστές μπλούζες, έτσι και οι τετραγωνισμένες στο λαιμό, σε δείχνουν πιο φουσκωμένη στο επάνω μέρος, καθώς μεγαλώνουν εμφανισιακά τα μπράτσα και τους ώμους σου.

Μη φοράς πολύ μακριές φούστες

 Προσοχή τώρα εδώ μιας και δεν αναφερόμαστε στα φορέματα, παρά μόνο στις φούστες. Οι ιδανικές φούστες είναι εκείνες που σταματούν στο γόνατο ή ακόμη και οι midi φούστες, αρκεί να φοράς ψηλοτάκουνα παπούτσια για να σου δίνουν ύψος και να κολακεύουν τα πόδια σου.

Μη φοράς πολύ φαρδιά ρούχα

 Τα φαρδιά ρούχα ως γνωστόν, μπορεί να είναι απίστευτα άνετα, αλλά μας κάνουν να δείχνουμε ακόμη πιο μεγαλόσωμες. Επέλεξε πιο εφαρμοστά κομμάτια, χωρίς όμως να χρειάζεται να ρουφάς συνέχεια το στομάχι σου.

Μη φοράς πολύ κολλητά ρούχα

 Τώρα πάμε στο άλλο άκρο, όπου αρκετές γυναίκες νιώθουν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για το σώμα τους και καταλήγουν να υπερτονίζουν τις ατέλειές τους, με ρούχα που αναστενάζουν επάνω τους. Να θυμάσαι πως το παν είναι η ισορροπία και δε χρειάζονται υπερβολές για να εντυπωσιάσεις τους γύρω σου.

Απέφυγε τα παντελόνια με έντονα prints

 Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική όταν πας να αγοράσεις κάποιο παντελόνι. Τα prints δίνουν περισσότερο όγκο στην περιφέρεια και τα πόδια σου, εκτός βέβαια και αν είναι κάθετες ρίγες οι οποίες κολακεύουν και δείχνουν τα πόδια σου πιο μακριά και αδύνατα.

Μην ακολουθείς το ανδρικό στυλ

Το ότι βλέπεις τις Celebrities να φορούν ανδρικά κοστούμια, παντελόνια και γραβάτες δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις και εσύ. Αυτό που ξεχνάς είναι πως όλες αυτές οι γυναίκες που βλέπουμε στο κόκκινο χαλί έχουν πολύ καλό σώμα και τους ράβουν τα ρούχα ακριβώς στα μέτρα τους και αποκλειστικά για το σώμα τους.

Πηγή: ediva.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!