5 καλές ενδείξεις για το σώμα μας, ακόμη κι αν δεν χάνουμε κιλά!
5 καλές ενδείξεις για το σώμα μας, ακόμη κι αν δεν χάνουμε κιλά!


Κάνετε τα πάντα σωστά: τρώτε πράσινα λαχανικά, γυμνάζεστε και αποφεύγετε το φαγητό αργά τη νύχτα. Ωστόσο, κάθε φορά που ανεβαίνετε στη ζυγαριά σάς δείχνει κολλημένη στα ίδια κιλά, αν όχι και περισσότερα. Πώς γίνεται αυτό;

Μην αγχώνεστε. Η ζυγαριά ποτέ δε λέει όλη την αλήθεια και το ξέρετε καλά αυτό! Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μετρήσετε την πρόοδό σας. Όσο βελτιώνετε τη φυσική σας κατάσταση, μερικές ενδείξεις ξεκινούν να εμφανίζονται. Συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε ποιες είναι αυτές.

1. Η επιθυμία σας για πρόχειρο φαγητό έχει μειωθεί

Μόλις προσαρμοστείτε σε μια πιο υγιεινή διατροφή, η λιγούρα σας για ζάχαρη και επεξεργασμένο φαγητό, αρχίζει να μειώνεται. Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά μπορεί να εξαφανιστεί τελείως. Έχετε τη δυνατότητα να "εκπαιδεύσετε" το μυαλό σας να αναζητά υγιεινές τροφές.

Έτσι, αν πεινάτε και διαλέγετε για σνακ μερικά κομμάτια καρπούζι, είσαστε σε καλό δρόμο!

2. Η όρεξή σας έχει αλλάξει

Αν ο στόχος σας να χάσετε βάρος σάς έχει μετατρέψει σε φανατική αθλήτρια, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι δεν πεινάτε όσο συνήθως ή ότι πεινάτε συνεχώς.

Στην πραγματικότητα, η σωματική άσκηση μπορεί να έχει δύο διαφορετικά αποτελέσματα: σε κάποιους ανθρώπους μειώνει την όρεξη, ενώ σε άλλους την αυξάνει.

Το να θέλετε να αδυνατίσετε και να νιώθετε έντονη πείνα, μπορεί να είναι εξαντλητικό. Σκεφτείτε όμως ότι μπορεί όντως να χρειάζεστε περισσότερο φαγητό για να συνεχίσετε να καίτε θερμίδες. Ίσως μάλιστα χρειάζεται να αυξήσετε το φαγητό σας, ώστε να εφοδιάσετε το σώμα σας και να μπορείτε να γυμναστείτε.

3. Παρατηρείτε πρόοδο στην προπόνησή σας

Πιθανότατα έχετε ξεκινήσει κάποια προπόνηση με βαράκια για να κάψετε το λίπος και να τονώσετε τους μυς σας. Για κάποιους ανθρώπους χρειάζονται μόλις μερικές εβδομάδες για να δουν βελτίωση στη δύναμή τους. Η γρήγορη πρόοδος είναι ένα θετικό που συμβαίνει στην περίπτωση των αρχάριων.

Μετά από αυτό, οι ρυθμοί βελτίωσης ίσως μετριαστούν, αλλά δε θα σταματήσουν.

4. Νιώθετε πιο ξεκούραστη από ποτέ

Η σωματική άσκηση έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει όχι μόνο την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας.

Ερευνητές έχουν βρει ότι όταν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας ξεκινούν ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα γυμναστικής, τείνουν να χαλαρώνουν ευκολότερα και να κοιμούνται περισσότερο και βαθύτερα, συγκριτικά με την περίοδο πριν την άσκηση.

5. Το τζιν σας εφαρμόζει διαφορετικά

Η εστίαση στο πώς δείχνουν τα ρούχα πάνω στο σώμα, αποτελεί έναν καλό τρόπο μέτρησης προόδου για τους περισσότερους ανθρώπους. Αρκεί να έχετε κατά νου ότι τα νούμερα είναι συχνά αυθαίρετα και δε χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά.

Μην περιμένετε απαραίτητα να φαρδύνει το αγαπημένο σας τζιν. Μπορεί απλώς να το αισθάνεστε να εφαρμόζει καλύτερα στο σώμα σας. Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που γυμνάζεστε. Μην ανησυχείτε: δεν παίρνετε βάρος, αυξάνετε τους μυς σας.

Φυσικά, το να ζυγίζεστε δεν είναι απολύτως άχρηστο. Καλό είναι να ανεβαίνετε μία φορά την εβδομάδα στη ζυγαριά, έτσι ώστε να έχετε υπό έλεγχο την κατάσταση, αρκεί να μη σας γίνεται έμμονη ιδέα και να μην αποτελεί το μοναδικό σας κριτήριο για την εμφάνισή σας.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!