Γιατί βγάζουμε σπυράκια μετά την ηλιοθεραπεία;
Γιατί βγάζουμε σπυράκια μετά την ηλιοθεραπεία;


Πολλές γυναίκες ενώ είναι προσεχτικές με την περιποίηση της επιδερμίδας τους και γενικά όλο το χρόνο δεν αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα, με ανεπιθύμητα σπυράκια στο πρόσωπο ή το σώμα, το καλοκαίρι μπορεί και να εμφανίσουν.

Ο ήλιος και η ζέστη κάνουν την επιδερμίδα πιο επιρρεπή στην λιπαρότητα αφού ερεθίζουν τους αντίστοιχους αδένες με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο πρησμένο και οι πόροι του να μπλοκάρονται.

Αν σκεφτείτε την περιποίηση της επιδερμίδας σας, θα δείτε ότι οι υπάρχουν διαφορές στα προϊόντα, δεδομένου ότι όταν έχουμε υψηλές οι θερμοκρασίες επιλέγουμε λεπτόρευστα προϊόντα, μη λιπαρά για το δέρμα μας. Τι γίνεται με το αντηλιακό μας όμως, είμαστε σίγουρες ότι δεν είναι λιπαρό;

Αναμφισβήτητα το αντηλιακό είναι ένα must-have προϊόν για όλο το χρόνο, ωστόσο το καλοκαίρι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν η επιδερμίδα μας έχει τάση ακμής είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε μη λιπαρά αντηλιακά. Και αν αναρωτιέστε πώς θα το καταλάβετε αυτό, να ξέρετε ότι από την πρώτη εφαρμογή μπορούμε να αντιληφθούμε αν αφήνει ίχνος λιπαρότητας στο πρόσωπό μας. 

Δεν ξεχνάμε να το εφαρμόζουμε μία ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο, σε όλα τα σημεία του σώματος που βλέπει ο ήλιος και φυσικά να το ανανεώνουμε μετά από κάθε βουτιά ή σε περίπτωση που ιδρώσουμε. Τέλος φροντίζουμε να περιποιούμαστε και το σύντροφό μας-βλέπετε οι άντρες δε νοιάζονται ιδιαίτερα-και φυσικά τα μικρά παιδιά, που παίζουν ατελείωτες ώρες, εκτεθειμένα στον ήλιο. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


Μάθε τα 3 μυστικά για υγιή μαλλιά μετά το καλοκαίρι